Tennis

TENNIS

La beneïda terra batuda

Montecarlo enceta l'època més productiva per als tennistes de casa

Nadal defensa quatre títols, els tres Masters 1000 i Roland Garros

La gira de terra batuda, que va començar la setmana passada (a Casablanca), viu aquests dies la primera gran cita a Montecarlo. Un Masters 1000 exclusiu (per escenari) que ha perdut exclusivitat (competitiva). Des de fa dos anys, pels canvis en el calendari, que ha perdut l'obligatorietat de jugar-los que mantenen la resta de tornejos de la categoria. Madrid i Roma, de fet, són els dos Masters 1000 obligatoris abans de Roland Garros, el Gran Slam que tanca l'època tradicionalment més fructífera per als jugadors catalans i estatals. Entre ells, el manacorí Rafa Nadal, que lògicament és el que més punts ha de defensar (va conquerir Montecarlo, Madrid, Roma i París). «No crec que ho torni a repetir, Djokovic pot ser número u el mes que ve», diu el balear, en una afirmació que afegeix de contingut el mateix Federer: «Dependrà molt, evidentment, del que faci Rafa, però crec que la temporada de terra pot ser decisiva en la lluita pel número u entre els tres [afegint Djokovic, invicte aquest 2011]».

Per a Nadal, habituat a la pressió de jugar i guanyar en la superfície que el va elevar en el circuit i en el rànquing, acumula des del 2005 –any de la seva eclosió– 177 victòries en els últims 182 partits que ha jugat en terra. Una ratxa que el converteix ineludiblement en favorit en cada cita que apareix al quadre. «Quan entro a la pista sento que em poden guanyar», adverteix Nadal, satisfet amb el reguitzell de mèrits en la seva època preferida. «Mai no hauria imaginat el que he aconseguit els últims sis anys», segella.

Entre els catalans, Albert Montañés (23è del món i recent semifinalista a Casablanca), que avui s'estrena contra Malisse, i Tommy Robredo (29è), que va debutar ahir amb victòria (contra Dodig, per 6-4 i 6-2), s'erigeixen en els principals baluards. Tots dos, respecte l'any passat, tenen marge de millora, sobretot l'olotí, que afectat de la lesió a l'esquena es va retirar del Godó i va caure en l'estrena de Roland Garros. El rapitenc, en canvi, va assolir el títol (per segon any seguit) a Estoril i els quarts a Montecarlo, però va perdre els debuts de Barcelona, Roma, Madrid i Niça abans de firmar els setzens a París.

EL CALENDARI

Del 10 al 17 d'abril
Masters 1000 Montecarlo
Del 18 al 24 d'abril
Open Banc Sabadell
Del 25 d'abril a l'1 de maig
Belgrad i Estoril
De l'1 al 8 de maig
Masters 1000 Madrid
Del 8 al 14 de maig
Masters 1000 Roma
Del 16 al 21 de maig
Niça i la copa de Nacions
Del 22 de maig al 5 de juny
Roland Garros

En dobles, triomf català contra Madrid

L'olotí Robredo i el barceloní Marcel Granollers (que va perdre el debut individual contra Almagro, 6-3 i 6-3) tornen a fer doble, i en la primera jornada van vèncer (2-6, 7-6 i 11-9) la parella de la Davis, el madrileny Verdasco i el toledà Feli López. Avui topen amb els favorits Llodra i Zimonjic.

Clijsters, dubte per al Roland Garros

La belga, segona del món, és dubte per jugar el segon Gran Slam del curs després de lesionar-se un turmell (el té immobilitzat) en la boda del seu cosí. Haurà d'estar entre quatre i sis setmanes recuperant-se i, per tant, és dubte per jugar a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)