MASTERS 1000 DE MONTECARLO

Montañés amb autoritat i Riba amb remuntada

El rapitenc i el barceloní s'han situat en la segona eliminatòria

Federer, el segon favorit, inicia la terra batuda amb contundència

Els dos catalans que van saltar a la pista de Montecarlo en la jornada d'ahir van guanyar els seus partits i es van classificar per a la segona eliminatòria del Masters 1000 de Montecarlo. Albert Montañés va derrotar amb autoritat el belga Xavier Malisse per 6-4 i 6-2, mentre que Pere Riba va remuntar un set en contra i va vèncer l'italià Potito Starace per 4-6, 6-3 i 6-3.

El rapitenc es va saber aprofitar de la inseguretat del seu rival en el servei i li va trencar en quatre ocasions, dos en cada set. El proper rival de Montañés serà el francès Gilles Simon, que va derrotar el brasiler Thomaz Belluci per 6-3 i 6-2. El barceloní Pere Riba va necessitar dues hores i onze minuts per passar a la següent eliminatòria, ja que va començar malament i va perdre el primer set per 4-6. El segon el va iniciar d'una manera espectacular amb dos trencaments de servei i un 4-0 al seu favor, per guanyar per 6-3. En el tercer i definitiu, Riba va tornar a trencar dos cops el servei de Starace i va assolir la victòria. El seu proper rival serà el croata Marin Cilic, que en la jornada de dilluns va superar l'italià Filippo Volandri per un clar 6-2 i 6-1.

Montañés, Riba i Tommy Robredo, que es va classificar dilluns, jugaran avui els seus partits de segona eliminatòria. El primer cap de sèrie Rafael Nadal també entrarà en acció contra el finès Jarkko Nieminen.

En 50 minuts.

El suís Roger Federer va tenir un bon inici de torneig i va guanyar el seu primer partit en la terra batuda de Montecarlo amb facilitat. El segon favorit es va desfer de l'alemany Philipp Kohlscheiber per 6-2 i 6-1 en només 50 minuts de joc. Federer s'enfrontarà en la tercera eliminatòria amb el guanyador del partit entre Riba i el Cilic. El cinquè cap de sèrie, el txec Tomas Berdych, va vèncer el belga Olivier Rochus per 6-2 i 6-3.

Granollers i Robredo, en els quarts de dobles

En la modalitat de dobles, la parella catalana formada per Marcel Granollers i Tommy Robredo continua endavant i es va classificar per als quarts de final després de derrotar en dos ràpids sets el francès Michael Llodra i el serbi Nenad Zimonjic, els setens favorits. El barceloní i l'olotí es van imposar per 6-2 i 6-1 en només 47 minuts de partit. El seu proper rival sortirà de l'enfrontament entre els germans nord-americans Bob i Mike Bryan, els primers caps de sèrie i la parella formada pel letó Ernest Gulbis i el serbi Viktor Troicki.