Tennis

TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Els favorits i Dodig

Nadal derrota Monfils i Ferrer s'imposa a Melzer en els quarts

Almagro es desfà de Ferrero i el croat és la sorpresa de semifinals

Rafa Nadal, primer favorit i cinc cops campió al Godó, va doblegar la resistència del francès Monfils, novè del món, amb més facilitat de la prevista (6-2 i 6-2). Amb solvència i sense cedir ni una sola possibilitat de trencament al seu rival, el manacorí va firmar el seu 27è triomf seguit a Barcelona, el 32è consecutiu en terra (des de la derrota als vuitens de París, el 2009 contra Soderling), el que suposa el 499è triomf de la seva carrera. «Cada dia és diferent i cada jugador té millors i pitjors dies. Monfils ha fet un partit en què s'ha desesperat abans d'hora. És un resultat millor del que m'esperava», resumeix Nadal, que afronta avui, en semifinals, la revelació del torneig, el croat Ivan Dodig, 56è del món. Botxí de Soderling i Raonic, i ahir de Feliciano López (6-4, 2-6 i 6-4) en el quart de final més incert, el croat, de 26 anys, esgrimirà el servei per intentar donar una sorpresa de magnituds isabelines. «No hi ha gaire a dir; Nadal és el millor en terra i jo intentaré fer el millor tennis i sortir a disfrutar», diu Dodig.

En l'altra semifinal hi haurà duel estatal entre David Ferrer i Nicolàs Almagro, que estrenarà la setmana vinent un lloc en el top-ten (serà el 17è espanyol des de la creació del rànquing, el 1973). El murcià ho va aconseguir després de derrotar el rus Davidenko (7-6 i 6-3) en vuitens i en quarts ho va celebrar derrotant el valencià Ferrero (6-3 i 6-3), que va notar el desgast acumulat dels tres partits anteriors –especialment llarg el de vuitens contra el menut italià Vagnozzi– en el seu retorn al circuit després de set mesos llargs (des de l'US Open de la temporada passada) allunyat de les pistes per lesió.

Ferrer, mentrestant, va firmar una altra victòria en dos sets (6-3 i 6-3) sobre l'austríac Melzer, vuitè del món, en un enfrontament que ja es va jugar fa una setmana, en les semifinals de Montecarlo. Amb el mateix desenllaç, el triomf de Ferrer, tot i que va ser atès per molèsties al genoll de la cama esquerra, va demostrar el gran estat de forma d'un tennista amb confiança que acumula 24 victòries (per 5 derrotes) aquest curs. «No ha estat fàcil, he tingut boles de break en contra [va salvar-ne quatre de les cinc que va afrontar], i ha estat un dia d'aquells de posar-se la granota de feina», relata el xabià.


Sense precedents entre Nadal i Dodig; Ferrer ha guanyat sempre a Almagro

Confirmen Austin i desestimen el recurs

El comitè de la copa Davis va desestimar l'apel·lació de la federació estatal sobre la pista que la nord-americana vol instal·lar per disputar, al juliol, els quarts a Austin, una seu que la ITF ja s'ha encarregat de confirmar. «A què apel·lem?», preguntava Nadal. «Ells són lliures de posar la pista que vulguin; un cop allà veurem si és o no reglamentaria», afegia. La ITF diu que la llista de superfícies, la referència del recurs, no constitueix ni una aprovació ni una obligació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)