Tennis

TENNIS

ATP

Djokovic, amb les millors credencials

Després del títol de Belgrad intentarà allargar la ratxa en territori hostil, a Madrid

Després de quatre mesos espectaculars, Novak Djokovic afrontarà aquesta setmana a Madrid el repte més complicat. El tennista serbi disputarà el seu primer Masters 1000 en terra batuda amb les millors credencials després d'haver segellat a Belgrad el seu cinquè títol del curs i haver ampliat fins a 28 la xifra de victòries consecutives en un 2011 immaculat. Ahir es va desfer de Feli López en la final de Belgrad (7-6 i 6-2) i aquesta setmana intentarà continuar la seva ratxa en territori hostil contra el rei de l'argila, Rafa Nadal, que defensarà el títol del curs passat. Amb tot, el tennista manacorí no ha amagat mai que l'altura de la capital espanyola perjudica el seu joc i iguala el seu potencial respecte a altres rivals. De fet, l'actual número u només ha vençut dues vegades a Madrid (2005 i 2010). El jugador serbi va dir ahir que estava a punt per destronar Nadal del lideratge mundial: «Em sento molt preparat, psicològicament capacitat i físicament molt ràpid i fort. A més, tinc al voltant un equip de gent que compleix perfectament el seu treball. He madurat com a jugador i com a persona fora dels terrenys de joc i això es reflecteix en els resultats. Si mantinc la continuïtat, penso que puc lluitar amb Nadal pel número u.»

Després de la fase de prèvia d'ahir, Pere Riba es va convertir en el tercer català en el quadre gran de Madrid. El barceloní va superar Andreev en menys d'una hora de joc (6-3 i 6-2) i avui se les haurà amb el japonès Nishikori. També debutarà avui Albert Montañés, que es jugarà el pas a la segona eliminatòria contra l'ucraïnès Stakhovsky. El primer rival de Marcel Granollers, beneficiat amb una invitació, serà el rus Nikolai Davidenko, que ahir va guanyar la final de Munic en vèncer l'alemany Florian Mayer (6-3, 3-6 i 6-1).

En el torneig d'Estoril el títol va ser per a Juan Martín del Potro, que va superar Fernando Verdasco per un contundent 6-2 i 6-2. Tots dos jugadors també seran a Madrid. En la jornada d'ahir va destacar l'eliminació d'Almagro contra Tsonga (6-1 i 6-3) i de Laura Pous, que després d'una setmana intensa a Barcelona no va poder salvar el debut a la Caja Mágica i va perdre contra Jankovic (6-2 i 6-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)