TENNIS
ROLAND GARROS
Comença el ball a París
A l'espera de l'estrena de Nadal i Djokovic, avui destaca el debut del xabià David Ferrer
També entren en joc els catalans Montañés i Riba, que se les hauran amb Hewitt i Dodig
A l'espera del debut de les dues grans raquetes del moment, Rafa Nadal i Novak Djokovic, alça avui el teló el torneig de Roland Garros, el temple de la terra batuda. La cursa per al sisè títol parisenc per part del manacorí i la pugna per ser el número u del de Belgrad, a més del seu rècord de victòries consecutives són els dos grans focus d'interès en aquest segon gran Slam del curs. Són reptes que s'aniran esvaint en els pròxim dies. Al marge de l'estrena de Nadal i Djokovic, avui comença el ball amb altres protagonistes de primera fila, com el xabià David Ferrer, que tot i el seu gran cartell com a especialista en terra batuda no ha passat mai dels quarts de final (2005 i 2008). El seu debut serà contra el finès Jarkko Nieminen, en la segona tanda en la pista Philippe Chatrier.
Avui també entren en joc dos dels quatre catalans que hi ha en el quadre gran del torneig. Albert Montañés se les haurà amb l'australià Lleyton Hewitt, un exnúmero u que ja fa un lustre que transita lluny de les primeres raquetes mundials. El de Sant Carles de la Ràpita ha renunciat a competir a Niça i ha estat preparant específicament la cita parisenca amb el seu tècnic Narcís Pelach a Barcelona amb la intenció de recuperar posicions en el rànquing. Montañés defensa la tercera volta que va aconseguir el curs passat. Avui també entra en acció el barceloní Pere Riba, que en la seva segona participació en el Roland Garros debutarà contra el croat Ivan Dodig.
El quadre femení, com el mateix tro del circuit de la WTA, continua més obert que mai. Des de la retirada de la belga Justine Henin, amb quatre títols del 2003 al 2007, no hi ha una dominadora clara a París. De fet, les tres últimes corones se les han repartides Ana Ivanovic (2008), Svetlana Kuznetsova (2009) i Francesca Schiavone (2010). A l'hora de parlar de favorites, però, s'ha de tenir en compte l'actual número u, la danesa Caroline Wozniacki, que arribarà a la cita després d'haver guanyat a Brussel·les el seu quart títol del curs. També passa per un bon moment de forma la russa Maria Xaràpova, que la setmana passada es va imposar en els Masters de Roma i que anhela Roland Garros per completar els quatre títols del Gran Slam. En el camí de la siberiana, però, podia topar en uns hipotètics quarts de final amb Kim Clijters, que reapareix en el circuit després d'una lesió al turmell. La flamenca ja va ser finalista a París en les edicions del 2001 i el 2003.
ORDRE DE JOC
El títol mundial per equips per a Alemanya
El duel de dobles es va sentenciar a favor d'Alemanya en la final de la copa del món per equips contra Argentina, que defensava el títol del curs passat. Kohlschreiber i Petzscher van superar Chela i González (6-3 i 7-6) i van desfer l'empat que reflectia la final després que Mayer va vèncer Mónaco (6-3 i 7-6), i Chela a Kohlschreiber (6-4 i 7-6). A la final de Niça, el murcià Nicolás Almagro va evidenciar el seu bon moment amb la consecució del tercer títol de l'any després de remuntar un set contra el romanès Victor Hanescu (6-7, 6-3 i 6-3).