Tennis

TENNIS

ROLAND GARROS

Montañés eleva el llistó

El de Sant Carles de la Ràpita accedeix per primera vegada als vuitens de final

La falta de llum ajorna el desenllaç del duel entre Djokovic i Del Potro, empatats a un set

Albert Montañés

«És clar que no guanyaré el Roland Garros, però arribar fins aquí em dóna molta confiança»
«A partir d'aquí ja estic
més tranquil. Ara cal
continuar i continuar»
Roger Federer

«Crec que el meu joc és prou bo per guanyar aquí aquest any»

«És clar que no guanyaré el Roland Garros, però arribar fins aquí ja em dóna confiança», assenyalava ahir Albert Montañés després d'accedir als vuitens per primera vegada en deu participacions a París. Una fita personal assolida gràcies a un triomf de nivell contra el rus Mikhaïl Iujni –12è favorit– per 6-1, 7-6 (7-0) i 6-1. El de Sant Carles de la Ràpita, molt efectiu a l'hora de trencar el servei al seu rival –sis de set ocasions– ha arribat al segon Gran Slam del curs en bona forma després d'una temporada amb alts i baixos. «El meu joc i l'actitud són els mateixos, però si es treballa al final les coses surten bé», va comentar. Les seves aspiracions poden anar més enllà impulsades per la presumible bondat del quadre a curt termini. De fet, ara toparà amb un rival prou assequible: l'italià Mario Fognini. Tot i això, prefereix ser prudent: «Es tracta d'una bona oportunitat per a tots dos. No som caps de sèrie i qualsevol pot guanyar.» Els dos precedents afavoreixen el tennista català, que en cas que obtingués un altre triomf arribaria als quarts de final d'un Gran Slam per primer cop.

Delpo respon a Djokovic.

El partit estel·lar de la jornada, que enfrontava Novak Djokovic i Juan Martín del Potro, es resoldrà avui després de quedar suspès per falta de llum. Les més de quatre hores de lluita entre Stanislas Wawrinka i Jo-Wilfried Tsonga, resolta a favor del suís en cinc sets (4-6, 6-7, 7-6, 6-2 i 6-3), va retardar l'inici del matx i la reubicació de pista no va realitzar-se amb prou temps per completar-lo. El serbi i l'argentí, que va recuperant la plaça entre les estrelles del circuit després de deixar enrere la lesió al canell, van abandonar la pista amb un set per a cadascú. Djokovic es va adjudicar el primer (6-3) exhibint el joc que l'ha portat a estar a un pas d'igualar les 42 victòries consecutives de John McEnroe. Però Delpo va reaccionar i, impulsat pel seu potent servei, va reequilibrar el matx amb un altre 6-3. Avui es veurà qui dels dos assoleix el bitllet per a vuitens de final i s'afegeix a d'altres caps de sèrie que ahir ja el van segellar, com ara Roger Federer (3r), David Ferrer (7è) i el pròxim rival del tennista de Xàbia, Gael Monfils (9è).

RESULTATS

HOMES (3a eliminatòria)
Wawrinka venç Tsonga
4-6 6-7 7-6 6-2 6-3
Djokovic a Del Potro
pendent (6-3, 3-6)
Federer a Tipsarevic
6-1 6-4 6-3
Gasquet a Bellucci
6-2 6-3 3-6 6-3
Ferrer a Stackhovsky
6-1 6-1 6-3
Monfils a Darcis
6-3 6-4 7-5
Montañés a Iujni
6-1 7-6(0) 6-1
Fognini a García-López
4-6 6-3 6-3 6-1
DONES (3a eliminatòria)
G. Dulko venç S. Stosur
6-4 1-6 6-3
M. Bartoli a J. Georges
3-6 6-2 6-4
Schiavone a Peng
6-3 1-2 ret.
Hantochova a Wozniacki
6-1 6-3
Kuznetsova a Marino
6-0 6-4
Zvonareva a Rodionova
6-2 6-3
Jankovic a Mattek-Sands
6-2 6-2
Pavliutxenkova a Llagostera
3-6 6-3 6-3

Comiat prematur de la número u

Caroline Wozniacki, número u del rànquing femení, va dir adéu a Roland Garros quan tot just disputava els setzens. La danesa va ser clarament superada per l'eslovaca Daniela Hantuchova. (6-1 i 6-3). L'anterior derrota de Kim Clijsters deixa els vuitens sense les dues màximes favorites al títol, un fet que no havia succeït mai abans en un Gran Slam. Tampoc va poder avançar Samantha Stosur, finalista en l'edició anterior del torneig, superada per Gisela Dulko (6-3, 1-6 i 6-3). La jornada també va ser negativa per a Núria Llagostera, que va acomiadar-se en perdre en tres sets (3-6, 6-3 i 6-3) contra la russa Anastassia Pavliutxenkova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)