Tennis

TENNIS

ROLAND GARROS

Eliminació amb esperpent

Montañés malbarata cinc pilotes de partit contra un Fognini lesionat

«De cent partits així, n'hauria guanyat 99», diu el rapitenc

L'eliminació d'Albert Montañés a les portes dels quarts de final de Roland Garros va tenir tocs esperpèntics. El jugador de Sant Carles de la Ràpita va malbaratar fins a cinc pilotes de partit contra l'italià Fabio Fognini, que tot i coixejar ostensiblement es va acabar emportant la victòria en un partit amb tints dramàtics. Amb empat a dos sets, el duel es va haver de resoldre en un cinquè parcial, que amb un trencament semblava tenir ben encarrilat el jugador català (2-5). L'italià, però, capaç del millor i del pitjor, va restablir l'equilibri després d'un trencament en el novè joc. A partir d'aquí, tots dos jugadors van conservar el seu servei fins que en el catorzè joc es va produir la lesió de Fognini. Amb 6-7 i 15-30 en contra, el tennista de Sanremo va tenir una estrebada a la cuixa esquerra. La jutgessa va permetre l'atenció per part del fisioterapeuta. A les portes de l'eliminació i havent de moure's amb molta dificultat, la tàctica de Fognini era clara. L'italià es va jugar el tot pel tot i responia amb canonades qualsevol pilota que li arribava. Així va salvar les cinc pilotes de partit contra un Montañés que no va saber abstreure's de la situació i no va saber com jugar contra un rival lesionat. La desfeta del rapitenc es va consumar en el vintè joc després de 4.22 h de combat.

Tot i haver perdut una oportunitat històrica per accedir per primer cop als quarts de final del torneig parisenc, Montañés tampoc no es va voler fer mala sang: «Ara és fàcil dir que hauria d'haver arriscat més. De cent partits així, n'hauria guanyat noranta-nou i n'hauria perdut un, que ha estat el d'avui. No tinc res per retreure'm.» Fognini, en canvi, va comentar: «Tenia rampes fins i tot a les pestanyes. En els punts de partit jo li enviava bombes i he tingut sort.» S'haurà de veure si l'italià estarà en condicions per jugar contra Djokovic, que ahir es va desfer amb solvència de Gasquet. Tampoc no va fallar Federer en el duel suís contra Wawrinka. El xabià David Ferrer, en canvi, va haver de suspendre el seu partit per falta de llum quan perdia contra el francès Gael Monfils, per 4-6, 6-2, 5-7 i 2-0.

RESULTATS

HOMES (Vuitens de final)
Djokovic (2) - Gasquet (13)
6-4 6-4 6-2
Federer (3) - Wawrinka (14)
6-3 6-2 7-5
Monfils (9) - Ferrer (7)
6-4 2-6 7-5 0-2*
Fognini - Montañés
4-6 6-4 3-6 6-3 11-9
DONES (Vuitens de final)
Pavlyuchenkova - Zvonareva
76 26 62
Schiavone - Jankovic
6-3 2-6 6-4
Bartoli - Dulko
7-5 1-0 ret.
Kuznetsova - Hantuchova
6-7 6-3 6-2 *suspès per falta de llum

ORDRE DE JOC

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)