GIMNÀSTICA
La drecera japonesa
Clàudia Vilà s'aboca intensament des d'avui a la rectafinal de la preparació del preolímpic d'octubre
L'aposta de Vilà per intentar pujar al tren olímpic s'acosta a l'esprint final. Classificar l'equip espanyol per als Jocs Olímpics de Londres 2012 té dos grans moments, el primer, la primera quinzena d'octubre en el preolímpic mundial de Tòquio, on els vuit millors equips es faran mereixedors d'un lloc a la vila olímpica. El segon gran moment serà el mes de gener, a Londres mateix, ciutat que recollirà el torneig de repesca olímpica, en què podran participar els equips classificats entre la novena i la setzena posició en el preolímpic d'octubre i del qual sortiran quatre equips més amb destinació als Jocs de Londres 2012.
Clàudia Vilà, gimnasta del Salt GC, aspira poder participar en algun d'aquests dos grans esdeveniments, les dues parades en el camí desitjat cap a la competició olímpica. Per això precisament està treballant amb gran duresa a Madrid, interna en el CAR. La jove de Sant Martí vol veure's en la llista de les escollides pel seleccionador Jesús Carballo i, per això, està treballant set hores al dia des del gener passat.
L'entrenadora de Vilà, Montse Hugas, està contenta amb la millora feta per la gimnasta al llarg de l'any: «Ha progressat molt en la dificultat dels exercicis. La complicació li ha arribat amb les lesions, que l'han feta aturar diverses ocasions.» Aquest dilluns, Vilà torna als entrenaments (després d'uns dies de descans a casa) per intensificar la preparació. Malgrat haver fet un europeu carregat de dubtes a l'abril a causa dels problemes físics, recentment, en la copa d'Espanya va obtenir un tercer lloc en barra i un segon en terra que la ressituen en la bona línia.
Ara el repte de la de Sant Martí Vell és convèncer al seleccionador espanyol, Jesús Carballo, perquè l'inclogui en l'equip que disputarà el 25 de setembre l'internacional d'Holanda i que ja serà el definitiu amb vista a la cita preolímpica de Tòquio. Abans d'Holanda hi haurà dos tornejos internacionals a l'Estat espanyol, un contra França i l'altre contra Itàlia, en què participaran les catorze aspirants a ocupar les set places preolímpiques. Entre elles hi ha quatre catalanes, a més de la gimnasta del Salt GC. Són Thaïs Escolar, Melodie Pulgarin, Sara Montore i Cristina Mironescu.
L'any de l'eclosió de Jeroni Casassas
El jove Jeroni Casassas és el primer gimnasta masculí destacat dels formats en el Salt GC, club del Gironès que enguany ha donat una mostra més de la constant progressió a tots els nivells, creixent encara més entre els clubs estatals capdavanters. El gimnasta del Pont Major, subcampió d'Espanya enguany, és junt amb Vilà la punta de llança del gimnàs saltenc. Recentment, en l'estatal femení de Sevilla van participar fins a vint gimnastes saltenques, que hi van obtenir quatre podis i setze medalles. Van ocupar lloc de privilegi en la general Laia Ginglu (or, en nivell 1), Maria Serrano (bronze, en nivell 2), Teresa Jordà (plata, en nivell 6) i Laura Casassa (bronze, en nivell 8). La majoria de les saltenques van tenir un paper destacat en els aparells, fet que confirmava l'evolució positiva del nivell, atès l'augment qualitatiu generalitzat. Algunes de les medalles per aparells guanyades a Sevilla són, en nivell 8, la medalla d'or en barra d'equilibris d'Eugènia Pujol (la tercera que obté); el bronze en barra i paral·leles de Laura Casassa; en nivell 6, l'or en barra i el bronze en poltre de Teresa Jordà, el bronze en paral·leles de Carla Fernández i el bronze en barra de Nora Fernández. Van pujar al podi també Laia Ginglu, Sara Coll, Andrea Calderón, Xènia Casassas, Cristina Vives i Laura Bechdejú.