Voleibol

La tisorada condemna ara el voleibol

Voleibol El canvi en la política de subvencions de l'Ajuntament de Tarragona força el SPiSP a abandonar la Superlliga, seguint el camí del CBT i l'ADT

Si cap gran canvi ho impedeix, la ciutat de Tarragona tindrà la temporada que ve una sola entitat esportiva professional: el Nàstic. I és que la dràstica reducció en les subvencions als clubs que ha aplicat l'Ajuntament ha afectat també el Sant Pere i Sant Pau, que ahir va anunciar que renuncia a seva plaça en la Superlliga de voleibol. L'entitat cooperativista segueix així el camí del CBT i l'ADT, que també van decidir abandonaven el bàsquet professional arran d'una retallada del 36,5% (de 630.000 euros entre tots dos equips a 400.000 per un projecte únic), i deixar les lligues LEB Or i LEB Plata per l'EBA.

La retallada en l'aportació municipal al club de voleibol és d'un 41,2%, ja que l'Ajuntament va comunicar-li que dels 340.000 euros que havia pactat en el conveni el mes d'octubre passat, només en rebria 200.000. Aquesta rebaixa, doncs, no li dóna cap més opció que abandonar el projecte en la Superlliga, fet que deixarà la màxima competició estatal de vòlei sense representació catalana –el Barça també va renunciar a la seva plaça.

El portaveu de la junta gestora del SPiSP, Martin Pilar, va mostrar-se contrariat amb la política municipal i va dir que tot i que el club “entén que l'Ajuntament pateixi una situació econòmica dolenta, ara no és el moment de comunicar aquestes retallades, ja que hi va haver una reunió i es va fer un pacte amb l'alcalde fa deu mesos”.

Un futur molt incert


Pilar va explicar també que no es descarta tancar la paradeta: “S'ha plantejat la desaparició del club. Tot i que la intenció és continuar, després del que ha passat no sabem quines garanties econòmiques tenim a llarg termini per iniciar un nou projecte”.

De moment i en aquesta situació incerta, la intenció de la junta gestora és mirar de fusionar l'equip professional cobrant el mínim i el de primera catalana i lluitar per obtenir una plaça en alguna competició estatal, tot i que és molt complicat, perquè els calendaris ja estan tancats.

L'Ajuntament no negocia

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Tarragona va deixar molt clar que no té previst modificar les tisorades. La regidora d'Esports, Natàlia Rodríguez, va afirmar que “no hi haurà cap canvi en les condicions que ha posat l'Ajuntament” i va afegir: “No ens en volem desentendre, però volem que els diners destinats als clubs arribin també a la base, a part d'eixugar el deute. Si s'ha de començar des de zero s'hi comença”.

Una jugada electoral?

La situació que estan vivint els clubs esportius a Tarragona és dramàtica. Tot i rebre unes subvencions molt sucoses, els equips se senten traïts per l'actual equip de govern. Així, en el bàsquet, el CBT i l'ADT van signar els respectius convenis l'hivern passat l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. La quantitat: 450.000 euros anuals per al CBT durant deu anys i 180.000 euros per a l'ADT pel mateix període de temps. Ara, set mesos després, i amb el mateix alcalde, ha arribat una tisorada implacable i inesperada. Els equips, amb les inscripcions fetes, han hagut de negociar de pressa i corrents i abandonar la seva carrera en lligues professionals. Si Ballesteros ha estat l'alcalde en els últims quatre anys i coneixia perfectament els comptes de la ciutat, per què va signar uns convenis que sabia que no podria complir? Per què ha esperat tant per comunicar-ho als clubs sabent que no tindrien marge de maniobra? Quin pes van tenir les eleccions municipals del maig en tot això? Calen respostes. / RAFA MARRASÉ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)