Atletisme

Natàlia deixa el Nàstic i fitxa per Nike Running

Atletisme. El seu càrrec com a regidora d'Esports de Tarragona, d'on s'assigna la partida per al seu patrocini, deixava l'atleta en una disjuntiva delicada

La migfondista de Torreforta Natàlia Rodríguez competirà aquest curs amb els colors del Nike Running i, per tant, es desvincularà del Nàstic de Tarragona. Les seves responsabilitats com a regidora d'Esports, d'on s'assignava la partida de patrocini per competir en les files del club tarragoní, deixaven l'atleta en una disjuntiva delicada. “Abans d'acabar la temporada ja vam tenir una reunió amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i ens va explicar quina era la situació, que és perfectament comprensible. Sap greu, però ella ha de mirar per la seva carrera professional. Al club, en definitiva, no l'afectarà econòmicament perquè aquests diners nosaltres ni els vèiem, els rebia directament ella”, va explicar ahir Sebastià Gilart, delegat d'atletisme del Nàstic. Natàlia ha competit en les files de l'entitat tarragonina les tres últimes temporades i tenia assignada una beca d'uns 40.000 euros anuals.

Natalia ja havia competit amb Nike del 1997 al 2001, després va estar settemporades a l'Adidas, i actualment, tot i defensar els colors del Nàstic, ja tornava a tenir Nike entre els seus patrocinadors. Natàlia es convertirà en l'única atleta de la marca a Catalunya. En l'àmbit estatal destaquen, entre altres, Marta Domínguez i Chema Martínez.

Els Jocs, en el punt de mira

Pel que fa a l'àmbit esportiu, tota la temporada estarà condicionada pels Jocs Olímpics de Londres. Com altres cursos, la medallista de bronze en els 1.500 m del mundial de Taegu podria fer el debut en la Jean Bouin (el 27 de novembre) i a partir d'aquí començarà a perfilar la seva campanya hivernal. Posteriorment, aspirarà a competir en el cros d'Alcobendas (4 de desembre) o a Granollers (11). En tot cas, la tarragonina no apostarà tan fort pel camp a través com el curs passat, en què va arribar a competir en l'europeu de l'especialitat i tenia aspiracions de ser seleccionada per al mundial de Punta Umbría (Huelva), fita que finalment no va assolir. Natàlia tampoc descarta fer alguna incursió en la pista coberta. De totes maneres, el mundial indoor d'Istanbul no serà un objectiu en si mateix i tot anirà en funció de la preparació per al gran repte de la capital britànica.

Judit Pla, decebuda amb el FC Barcelona

Qui també ha canviat de club aquesta temporada és la barcelonina Judit Pla, que ha tancat una etapa de sis anys al FC Barcelona i ha fitxat pel Santutxu. “No m'ha agradat com m'han tractat a l'hora de renovar la fitxa. Sembla com si el fet d'haver estat mare t'hagi de penalitzar. A més, a última hora em van coartar per la renovació i encara bo que he pogut fitxar pel Santutxu”, va explicar ahir la triple campiona estatal de 5.000 metres. En el club basc, actualment subcampió estatal de cros, podrà lluitar pel títol en un equip que lideren la seva companya d'entrenaments Lídia Rodríguez i la cantàbrica Iris Fuentes-Pila. Judit Pla va fer el seu debut de la temporada diumenge amb una victòria en el cros de Sant Hilari Sacalm. “Per tal com estic, va anar millor del que m'esperava. A més, va ser un cros força dur, amb el circuit molt enfangat i amb boira. De mica en mica vaig recuperant la forma i segurament també competiré en la Jean Bouin”, va explicar la fondista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)