Més esport

10è aniversari d'El 9 Esportiu

Un dia a l'estadi 2002-2011

Guardiola va accedir a trobar-se amb altres grans representants de l'esport català tot just després de guanyar el seu segon mundial de clubs

Alguns dels convocats es van conèixer durant la sessió fotogràfica i d'altres ja havien compartit aventures en Jocs Olímpics o al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat

Per com­ple­tar aquest espe­cial del desè ani­ver­sari volíem fer, com en els con­tin­guts extres de les edi­ci­ons espe­ci­als de les pel·lícules que s'edi­ten en DVD, el nos­tre propi com-s'ha-fet de la jor­nada espe­cial que vam viure els tre­ba­lla­dors de la casa i els espor­tis­tes que vam reu­nir el dime­cres 21 de desem­bre al mig­dia a l'estadi Lluís Com­panys. Per l'agenda de molts d'ells, començant per la de Pep Guar­di­ola, que venia del Japó de gua­nyar un altre mun­dial de clubs –com qui no vol la cosa–, va ser tot un repte posar-los de cos­tat al mateix lloc i la mateixa hora. Molts altres grans espor­tis­tes i amics del diari, als quals agraïm la seva dis­po­sició, van mos­trar la seva dis­po­ni­bi­li­tat, però per qüesti­ons per­so­nals i pro­fes­si­o­nals va ser impos­si­ble que s'afe­gis­sin a la petita festa. Una vin­tena més de repre­sen­tants de tots els àmbits de l'esport català hau­rien vin­gut a ulls clucs. També n'hi va haver que van dir que no, però aquest és un petit secret que ama­ga­rem en el nos­tre calaix dels endreços per a una futura hagi­o­gra­fia ofi­cial de la casa.

El pri­mer d'arri­bar, fins i tot abans que molts dels inte­grants d'El 9 Espor­tiu, va ser el cen­tral inter­na­ci­o­nal de Canet Jordi Amat (Espa­nyol). Després, el jove juga­dor va tenir l'ocasió durant una bona estona de deba­tre sobre el seu arbre genealògic amb el ter­ras­senc Pol Amat, una ver­ta­dera lle­genda de l'hoquei sobre herba. Tot i que els con­vi­dats espe­ci­als venien tots de moda­li­tats dife­rents, alguns es conei­xien per­fec­ta­ment, per exem­ple, de les viles olímpi­ques de les últi­mes edi­ci­ons dels Jocs Olímpics, com ara Josep Antoni Her­mida, Pol Amat i Ger­vasi Deferr, fixos en les edi­ci­ons del segle XXI de les cites olímpi­ques. Altres, a més, es tro­ben sovint al Cen­tre d'Alt Ren­di­ment de Sant Cugat, com és el cas de Deferr i Anna Tarrés, que hi exer­cei­xen d'entre­na­dors.

Un altre dels mati­ners a la cita va ser Joan Creus, una lle­genda per al bàsquet català i també per al nos­tre diari, ja que va ser un dels pri­mers col·labo­ra­dors d'opinió de la casa. Hi va escriure cada set­mana fins que el FC Bar­ce­lona el va fit­xar com a secre­tari tècnic. El van anar a fit­xar per­so­nal­ment a Gra­no­llers el pri­mer direc­tor, Jordi Grau, i l'enyo­rat David Colo­mer, un dels ideòlegs de la causa. Creus, doncs, va poder salu­dar alguns dels antics com­panys de feia temps. Va reconèixer que a poc a poc ha après a con­viure amb la pressió amb què es tre­ba­lla al club blau­grana. Hi va haver un pati­ment d'alguns minuts per veure si tot­hom arri­bava a l'hora i la veri­tat és que tot­hom va com­plir amb for­ma­li­tat gai­rebé britànica. A banda de les pre­sen­ta­ci­ons, se'n van endur el diari del dia i l'agraïment etern.

Lògica­ment, el cen­tre de totes les mira­des va ser Guar­di­ola, sobre­tot pel seu recent èxit al Japó. Va par­lar amb tot­hom i no va esqui­var temes espi­no­sos, com ara la seva relació amb Mou­rinho i les pos­si­bi­li­tats de l'equip a la lliga. Va ser una con­versa sense gra­va­do­res –una cosa difícil trac­tant-se d'una xer­rada amb peri­o­dis­tes– que va cer­ti­fi­car el seu tarannà acces­si­ble i nor­mal, dos adjec­tius que no hau­rien de ser espe­ci­al­ment remar­ca­bles però que en els temps que cor­ren i segons quina gent trac­tes ho han pas­sat a ser.

No només els dos fotògrafs ofi­ci­als de l'acte –Andreu Puig i Robert Ramos– van treure les càmeres. Els matei­xos espor­tis­tes i els seus acom­pa­nyants van apro­fi­tar les pos­si­bi­li­tats que donen les noves tec­no­lo­gies, sobre­tot els telèfons intel·ligents, per cap­tar algu­nes seqüències i pen­jar-les a Twit­ter. Així, alguns van poder tenir accés a alguns moments de la tro­bada, tot i que teòrica­ment es trac­tava d'una sessió fotogràfica secreta que no havia de ser reve­lada fins avui.

Un dels artífexs de l'èxit de la tro­bada va ser el gerent de l'estadi Lluís Com­panys, Josep Sánchez, que ens va donar totes les faci­li­tats del món i més perquè tant els uns –els peri­o­dis­tes– com els altres –els espor­tis­tes– se sen­tis­sin còmodes en un esce­nari lle­gen­dari per a l'esport català. També cal agrair el suport del direc­tor de Comu­ni­cació i Rela­ci­ons Exter­nes de la secre­ta­ria gene­ral de l'Esport, Xavier Andreu, pel suport a aquest petit auto­ho­me­natge –amb perdó– al nos­tre diari.

El 9 ja va reu­nir alguns dels millors espor­tis­tes cata­lans en el número 1000. En aque­lla ocasió la imatge es va pren­dre al Camp Nou amb el capità del Barça Car­les Puyol entre els inte­grants. És una de les grans por­ta­des de la història del diari, com ho serà la d'avui en la nova etapa, que no deixa de ser una aven­tura amb uns ris­cos fas­ci­nants. Després de totes les vicis­si­tuds que hem vis­cut aquests anys, con­ti­nuar vius ens dóna una força extra per enca­rar el futur, per mol­tes cri­sis que ame­na­cin. Ges­tos com els d'aquests espor­tis­tes ens revi­ta­lit­zen. No volem ser només un diari amb una llen­gua dife­rent, volem ser un diari dife­rent.

Comença la remun­tada.

10
esportistes
es van avenir a participar en la petita festa de celebració del desè aniversari d'El 9 Esportiu a l'estadi Lluís Companys el 21 de desembre.
Sorpresa
Com que la trobada era secreta, molts treballadors de l'estadi o de les federacions que hi ha instal·lades a la porta de Marató van aprofitar la sessió per saludar els protagonistes o demanar-los algun autògraf.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.