Més esport

“Els resultats estimulen l'aposta per l'alt rendiment”

Política esportiva. Ivan Tibau valora positivament els èxits dels esportistes catalans en els Jocs Olímpics de Londres i destaca el seu gran pes dins el conjunt de la delegació espanyola

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va aterrar dimecres a la tarda a Londres per seguir la participació dels esportistes catalans en l'esprint final dels Jocs Olímpics. Ahir, però, ja en va fer una primera valoració: “Els Jocs Olímpics situen els esportistes al lloc que els pertoca, perquè hi ha els millors especialistes del món en totes les modalitats. I nosaltres hem d'estar contents, perquè de les tretze medalles aconseguides per la delegació espanyola més de la meitat han estat per a esportistes catalans i la resta gairebé tots s'entrenen, o fan servir els serveis del CAR de Sant Cugat o del canal olímpic de la Seu d'Urgell. Des del govern, apostem per l'alt rendiment perquè sabem que l'esport és una manera de mostrar el potencial català arreu. I aquí a Londres si veiem que els nostres esportistes obtenen bons resultats només fa que estimular-nos a continuar treballant en aquesta línia. Els resultats fins ara són bons i aquests dies que queden segur que encara ho millorarem.”

Un cop acabi la cita olímpica, però, serà el moment de fer una anàlisi amb major profunditat. “Després ja farem la valoració general tant des del Consell Català de l'Esport com del CAR de Sant Cugat per treballar en el pla estratègic 2013-2016 de cara a veure com treballem o dirigim els nostres esforços amb vista als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro”, va explicar Tibau.

Amb Fàbregas i Mullera

Aquests dies al Parc Olímpic de Londres, però, no tot han estat flors i violes per als representants catalans. N'hi ha dos que per un motiu o un altre han estat esquitxats per la polèmica: Àlex Fàbregas i Àngel Mullera. El primer, jugador d'hoquei sobre herba, va haver de tancar el seu compte de Twitter perquè va rebre amenaces de mort pel fet d'haver expressat el seu sentiment català. “Penso que va fer una afirmació de catalanitat amb molt de respecte i honestedat i que, en cap moment, va dir que odiava Espanya. Es va treure tot de context. El Twitter és un mitjà en què tothom hi diu la seva, però si hi arriben amenaces de mort penso que s'hauria de regular. Esperem que la cosa no vagi a més. Des de la secretaria estem contents que els esportistes es posicionin, ja que molts difícilment ho fan perquè la seva carrera esportiva no en surti perjudicada. Esperem que el cas de l'Àlex no tingui cap repercussió esportiva i, en tot cas, per a qualsevol cosa que necessiti ens tindrà al seu costat”, afirma Tibau. L'altre afer que ha portat enrenou és el del fondista lloretenc, a qui el COE i el CSD no volien deixar competir per una presumpta implicació en dopatge, tot i no tenir-ne proves fefaents. En aquest sentit, Tibau comenta: “El tracte que ha rebut ha estat molt dolent. Vaig parlar amb ell i, lògicament, estava molt decebut. Farem el màxim per veure què hi ha veritablement al darrere, perquè ja arribes a pensar malament. Esgotarem totes les vies. En Mullera és jove i encara ens pot donar moltes alegries.”

La majoria de medallistes de la delegació espanyola són catalans o tenen alguna vinculació amb el CAR de Sant Cugat
Ens agrada que els esportistes es posicionin [sobre Àlex Fàbregas] i esperem que no tingui cap repercussió esportiva
S'ha d'esbrinar què hi ha al darrere de tot plegat [sobre Mullera]. L'han tractat molt malament
Ivan Tibau
SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)