Ciclisme

Stybar s'imposa a Gilbert per uns pocs mil·límetres

Vuelta a Espanya. El txec i el belga es van escapar del pilot a 10 quilòmetres de la meta. Purito serà avui un dels favorits a la victòria en el primer final en altitud d'aquesta edició

El d'ahir entre Zdenek Stybar (Omega) i Philippe Gilbert (BMC) va ser un veritable duel de titans. Els dos corredors es van escapar del grup a 10 quilòmetres de l'arribada i es van jugar la victòria en l'esprint, just quan el pilot, que va reaccionar tard, estava a punt d'engolir-los. Gilbert havia fet la feina –el seu company d'escapada no li va donar relleus–, però la glòria se la va endur Stybar. Va ser només per uns mil·límetres, però la victòria, la primera que aconsegueix en aquesta cursa, va ser per al ciclista txec. El seu equip, l'Omega, podia somriure després de la frustració de Tony Martin, el seu líder, en la jornada anterior, en la qual no va segellar una escapada de 175 quilòmetres per només 10 metres.

L'etapa va tenir com a principal intent d'escapada el que van protagonitzar Christian Knees (Sky), Marco Pinotti (BMC) i Javier Aramendía (Caja Rural-RGA). El seu somni es va acabar a 16,5 quilòmetres de l'arribada, si bé Pinotti el va allargar, en va, un parell de quilòmetres més.

Al capdavant del grup, Vincenzo Nibali (Astana) va retenir el mallot vermell de líder, si bé avui, en la primera etapa amb final en altitud, podrien haver-hi canvis.

El gran perjudicat de la jornada va ser l'irlandès Tony Martin, que va tenir una caiguda a 11 quilòmetres de la meta. El corredor establert a Girona, que aquest any ha guanyat la Volta a Catalunya, es va fer un cop al costat dret i només va poder acabar l'etapa amb el suport de dos companys d'equip. Així doncs, va perdre un minut i mig i les seves aspiracions a la victòria final són ara escasses.

Purito, emprenyat

Un cop acabada, Joaquim Rodríguez (Katuixa) es va queixar del final d'etapa per la perillositat de les rotondes i la proximitat dels espectadors: “L'arribada ha estat vergonyosa, no es pot fer un final així. Es juga amb la supervivència de tots... Fins que decidim parar i s'acabi l'espectacle.” Les seves paraules van ser corroborades per Samuel Sánchez (Euskaltel): “La gent estava molt a prop dels corredors i si algú treu la mà et pot tirar i matar-te. No sé si és per parlar de fer una plantada, però sí per plantejar l'assumpte.” Purito tindrà l'oportunitat d'esbravar-se avui en una etapa que sembla feta expressament per a ell. És eminentment planera, però els corredors hauran d'ascendir un port final de 900 m de desnivell.

Ha estat massa perillós. Tothom es queixava. Segur que hi havia una alternativa menys perillosa
Alejandro Valverde
Ha estat un triomf maco després del que ens va passar ahir, quan Tony Martin va quedar a tocar del triomf
Zdenek Stybar
7a etapa (175 km)
1r Z. Stybar (Omega)
4h51:27
2n P. Gilbert (BMC)
m.t.
3r R. Wagner (Belkin)
a 1
4t A. Petit (Cofidis)
m.t.
5è J.A. Flecha (Vacansoleil)
m.t.
6è A. Fenn (Omega)
m.t.
7è E. Boasson (Sky)
m.t.
8è D. Wyss (BMC)
m.t.
9è K. Lodewyck (BMC)
m.t.
37è J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
83è D. de la Cruz (NetApp)
m.t.
180è A. Losada (Katuixa)
a 4:25
General
1r V. Nibali (Astana)
27h29:35
2n C. Horner (RadioShack)
a 3
3r N. Roche (Saxo Tinkoff)
a 8
4t H. Zubeldia (RadioShack)
a 16
5è A. Valverde (Movistar)
a 21
6è R. Kiserlovski (RadioShack)
a 26
7è R. Uran (Sky)
a 28
8è D. Moreno (Katuixa)
a 31
16è J. Rodríguez (Katuixa)
a 53
31è D. de la Cruz (NetApp)
a 1:50
74è J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 13:47
87è A. Losada (Katuixa)
a 19:38
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)