Més esport

Salt i Sort es presenten al món

Piragüisme. Els dos municipis organitzaran dues proves de la copa del món d'estil lliure, l'estiu que ve

Salt i Sort seran l'escenari l'estiu que ve de dues proves de la copa del món de piragüisme d'estil lliure, els primers detalls de l'organització de les quals es van donar a conèixer ahir al matí a la localitat del Gironès en un acte en què van ser presents els alcaldes i els regidors d'Esports dels dos pobles, que es pretenen situar al món com una plaça esportiva de primer nivell. Jaume Torremadé va explicar com es va gestar el projecte, encara no fa dos mesos i com a proposta del seu homòleg de Sort, Llàtzer Sibís.

Torremadé va destacar que a Salt hi ha unes instal·lacions com la Pilastra i un club com el Salt-Ter que, encara que no siguin gaire coneguts en el seu entorn més immediat, sí que formen part del màxim nivell de la disciplina lliure del piragüisme en tots els àmbits: estatal, continental i mundial. “Ens interessa associar el nom del nostre municipi a esdeveniments positius, especialment si es poden vincular al món de l'esport, i aquesta era una ocasió magnífica”, va afirmar l'amfitrió de la presentació d'ahir. I hi va afegir: “No només és associar el nom, sinó que promocionem la ciutat i ho fem de diverses maneres, amb l'impacte que això suposarà per a Salt, mediàtic i d'imatge però també econòmic.”

Sort ja havia rebut abans competicions de nivell internacional, tal com explicava el seu alcalde, Llàtzer Sibís: “Si per a Salt això és sortir de l'armari, amb una instal·lació com la Pilastra i una entitat com el Salt-Ter, que constantment està generant campions, per a Sort és una mica tornar a la normalitat. El 2001 es va viure un campionat del món i el 2004 un campionat d'Europa. I aquest 2014 tornem a la primera plana mediàtica amb aquesta copa del món.” Sibís va explicar la complexitat del procés de sol·licitud, que ha de passar per la federació espanyola abans del veredicte de la internacional. I apuntava tres beneficis de l'organització de Salt i Sort: “El primer és un estalvi considerable dels costos. Si hi ha bona harmonia per contractar totes les feines i activitats, com hi és, suposa un avantatge per als dos ajuntaments.” I hi va afegir: “És bo per al panorama nacional i internacional aquesta capacitat d'acudir-hi de manera conjunta amb una candidatura i tenir un bon resultat. I el tercer benefici és econòmic: són fins a 300 palistes amb les respectives famílies i acompanyants. Té repercussió en els allotjaments i retorn en forma de presència en els mitjans internacionals.” “Es pot pensar que és un esport minoritari, però l'impacte que té a tot el món és molt gran i en països com els Estats Units té molts seguidors. És extraordinari”, va concloure Sibís, que va valorar l'impacte mediàtic de l'organització de les proves en 500.000 euros.

Pendents del circuit, per les dates

El calendari de la copa del món a hores d'ara encara no està tancat, i la possibilitat que a França se'n faci una abans que el circuit arribi a Salt fa que les dates encara no estiguin tancades. En qualsevol cas, se sap que serà al juliol i que primer es farà a Salt i després a Sort, en dos caps de setmana successius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)