Més esport

Javi Gómez vol fer un pas endavant a Anvers

Gimnàstica artística. El mataroní, campió dels Jocs del Mediterrani, aspira a guanyar-se un lloc entre els vuit millors del concurs general del mundial i a lluitar per accedir a la final de paral·leles

El mataroní Javi Gómez Fuertes afronta a partir d'avui a Anvers la participació en el quart mundial de la seva carrera, el primer del nou cicle olímpic fins als Jocs de Rio de Janeiro 2016, amb el propòsit de fer un altre pas endavant en la seva trajectòria. Amb l'aval del seu triomf en els Jocs del Mediterrani de Mersin, el gimnasta català vol aprofitar l'especificitat d'un mundial postolímpic per guanyar-se un lloc entre els vuit primers del concurs general i lluitar per una de les places de finalista en les paral·leles. “En aquests mundials sempre hi ha més possibilitats perquè acostuma a haver-hi menys nivell. També pots competir més tranquil perquè no hi ha classificació per equips i, per tant, no hi ha tanta pressió”, va explicar l'olímpic Gómez Fuertes abans de viatjar a la ciutat flamenca.

Javi Gómez, vint-i-tresè en els Jocs de Londres, ha estat treballant nous elements durant tota la temporada, amb major dificultat i risc, i pensa que els té prou controlats per aspirar a millors resultats que en les grans cites internacionals anteriors. “En les paral·leles presento un exercici amb una nota de partida bastant alta. És difícil; però, si surt bé, penso que podria lluitar per un lloc en la final”, comenta. Les jornades classificatòries es disputaran entre avui i demà, dijous es farà la final del concurs general i el cap de setmana, les finals per aparells.

En no haver-hi competició per equips, el seleccionador espanyol Álvaro Montesinos ha convocat només quatre gimnastes i, a més del maresmenc, seran a l'equip el mallorquí Fabián González, el d'Elx Isaac Botella i el d'Alcoi Néstor Abad. Aquest cop s'ha quedat fora de l'equip Rubèn López (Bun Kay Gym Ripollet), que aquesta primavera sí que va competir en l'europeu de Moscou. En tot cas, el campionat d'Anvers serà un bon test amb vista al mundial de l'any vinent, en què ja hi haurà competició per equips, i suposarà el primer sedàs amb vista als Jocs de Rio de Janeiro.

Uchimura, l'estrella

A la població flamenca la gran figura serà, sens dubte, el japonès Kohei Uchimura, campió olímpic a Londres i l'únic que ha estat capaç d'encadenar tres títols mundials consecutius. Entre els aspirants a desbancar-lo destaca el seu compatriota Kato Ryohei, de només 17 anys, i el rus David Beliavski, el vigent campió europeu. També s'haurà de veure de què és capaç el mallorquí Fabián González, que va ocupar el novè lloc a Londres. En el capítol d'absències, no hi seran els alemanys Philipp Boy i Marcel Nguyen, ni el nord-americà Daniell Leyva. En categoria femenina les aspirants al podi són la russa Aliya Mustafina, campiona mundial el 2010 i bronze als Jocs de Londres, les xineses Yao Jinnan i Shang Chunsong, la romanesa Larisa Iordache i les nord-americanes Kyla Ross i Simone Biles.

LA DADA

Els mundials postolímpics, sense competició per equips, són més oberts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)