Ciclisme

Florencio espera no perdre l'últim tren de competició

Ciclisme. El de Mont-roig del Camp no descarta continuar en actiu, tot i que el Katiuixa en principi no compta amb ell i li ha ofert un càrrec tècnic

El català Joaquim Rodríguez clausura l'any com a número u del rànquing ciclista mundial. La posició, però, no reflecteix l'estat del ciclisme català a l'elit. Purito i el ciclista de Sant Just Desvern, Albert Losada, són els únics que en aquests moments tenen la presència assegurada en un equip d'elit la temporada que ve. El panorama en el curs que ha quedat enrere no era millor. Als dos corredors esmentats s'hi havia d'afegir el sitgetà Joan Antoni Flecha i el tarragoní Xavi Florencio. El primer ja va manifestar que penja la bicicleta després que el seu equip, el Vacansoleil, hagi plegat. Pel que fa al segon, sembla complicat que continuï al Katiuixa rus, que va comunicar públicament la llista de noms dels corredors per a la temporada que ve i ell no hi figura, tot i que en principi li queda un any de contracte.

Florencio, que va aterrar a l'esquadra russa el 2012, ho tindrà molt complicat per trobar un equip que competeixi en el circuit mundial si no aconsegueix llimar les diferències en les negociacions. La desaparició d'equips ha omplert la bossa de corredors sense equips, en la qual hi ha l'últim guanyador de la Vuelta a Espanya, el nord-americà Chris Horner, per exemple.

El ciclista nascut a Mont-roig del Camp ha competit en la primera part del curs. Es va estrenar en la cursa argentina del Tour de San Luis (60è), després va continuar amb la volta a Andalusia (45è), la París-Niça (45è), Milà-San Remo (24è), l'E3 Prijs Harelbeke (54è), La Flèche Brabançonne (44è), Romandia (abandó), Flandes (55è) i el Tour de Bèlgica (44è), i la Dauphiné, Vilafranca de Ordizia, la Clàssica de Sant Sebastià i la Vuelta a Burgos –aquestes últimes no les va acabar–. Els problemes físics no han parat de fer la guitza al català.

El mes de maig passat Joaquim Rodríguez va renovar fins al 2015 amb el Katiuixa, tal com va explicar el director tècnic Viatcheslav Ekimov, i, juntament amb la del de Parets, el dirigent rus va confirmar la continuïtat de la resta de corredors de l'Estat espanyol (Ángel Vicioso, Losada, Dani Moreno i Florencio). Però a l'hora de la veritat, els russos sembla que no compten amb el de Mont-roig del Camp i, com a contrapartida, li han ofert continuar vinculat a l'equip però fent altres funcions. Concretament, li han posat sobre la taula la possibilitat de convertir-se en director esportiu. De moment, encara no ha dit l'última paraula i espera allargar la retirada.

Triomf sorpresa a Sant Sebastià

Xavi Florencio no va tardar a aconseguir el primer triomf important de la seva vida. Va ser en l'edat de juvenil quan va ser proclamat campió d'Espanya en carretera. La victòria li va valer un impuls definitiu. Al cap de poc va fitxar pel Nicky's Punt Pla, on va coincidir amb Purito. L'ONCE-Eroski de Manolo Saiz va ser el seu primer equip professional i en la segona campanya va obtenir el triomf en la vuitena etapa del Tour de l'Avenir. La victòria més important de la seva carrera la va signar el 2006 a la Clàssica de Sant Sebastià imposant-se a l'esprint, on ningú hi comptava, ni ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)