Ciclisme

El Tour no, gràcies

Ciclisme. Purito es reafirma en la seva idea de córrer el Giro després d'estudiar-ne el recorregut

Un cop coneguts oficialment els recorreguts del Tour de França i el Giro d'Itàlia, Joaquim Rodríguez s'ha reafirmat en la idea de decantar-se per la cursa italiana, segons va explicar ell mateix a Esport 3. Després de la victòria a la Llombardia, el ciclista català, número 1 del món al final de la temporada, ja va afirmar la seva intenció de córrer el Giro com a agraïment al suport que rep dels tiffosi. El recorregut no ha fet res més que reafirmar la seva intenció.

“El 2014 serà el meu gran objectiu. És una cursa molt dura, com m'agrada. És difícil trobar una etapa tota plana, sempre hi posen alguna cosa. Aquestes etapes se superen millor, per mi les pitjors són les de 200 km planers, perquè tot el que pot passar és alguna desgràcia i perdre una gran volta.” Rodríguez es va quedar l'any passat a només 16 segons del triomf en el Giro, que finalment va ser per al canadenc del Garmin Ryder Hesjedal. El Tour seria molt complicat d'afrontar per al ciclista català, ja que la primera setmana està plena d'etapes perilloses, com ara la que arriba a Arenberg, amb alguns trams de la París-Roubaix. Difícilment, a més, podria plantar cara als Alps i als Pirineus als dos homes que el van superar l'estiu passat, Chris Froome i Nairo Quintana.

Dels plans de la temporada vinent en comença a saber alguns detalls. Al desembre hi haurà una concentració de tot el Katuixa a Catalunya i l'estrena oficial serà en el Tour de San Luis, a l'Argentina.

L'‘exili' andorrà

Des de fa uns anys, les estades de Joaquim Rodríguez a Andorra s'han anat prolongant fins al moment que el 2011 va decidir fixar-hi la seva residència. Segons ell, això no té res a veure amb temes fiscals. “Hi estic més tranquil i tinc totes les muntanyes que necessito; a Catalunya se'm feia cada vegada més difícil sortir a entrenar-me”, va assegurar. Rodríguez, a més, és un gran aficionat a l'esquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)