Més esport

Una pedra en el camí de Rio

Taekwondo. Joel González estarà entre sis i vuit mesos de baixa per una lesió al genoll i ho aprofitarà per ampliar els estudis universitaris als Estats Units o a Austràlia

El campió olímpic Joel González haurà de fer front a la primera gran lesió des que va fer el salt a l'elit del taekwondo. L'altempordanès es va trencar el lligament interior del genoll esquerre en el darrer campionat del món i no podrà evitar passar el mes vinent per la sala d'operacions. Això l'obligarà a estar entre sis i vuit mesos de baixa, o sigui tota la temporada pràcticament en blanc just a dos anys del proper gran repte de la seva carrera, els Jocs Olímpics de Rio, el 2016.

González, amb tot, s'agafa la lesió com una nova oportunitat a la seva vida. Ho va explicar ahir: “Tinc una oferta de la Universitat de Melbourne i d'altres de Dallas i San Francisco per anar-hi a estudiar i a entrenar-me; després de l'operació m'hi traslladaré per ampliar els estudis –criminologia– i recuperar-me. Fa temps que tinc aquestes ofertes sobre la taula i ara és el moment d'aprofitar-les.” González assegura que viatjarà amb el suport de la federació espanyola i que fins i tot el CSD mirarà d'ajudar-lo perquè es recuperi perfectament.

González, que dóna el campionat d'Europa per perdut, considera que amb molta fortuna podria reaparèixer en el torneig que reuneix el juliol vinent els 32 millors lluitadors de cada categoria. Respecte al pes amb el qual haurà de competir als Jocs de Rio ja ha pres una decisió definitiva. Tot i que a Londres va ser campió en la categoria de 58 quilos, al Brasil farà el salt als 68. “Hi haurà una fase de transició en la qual podré competir amb els de 63 en tots els campionats internacionals, però en la cita olímpica estic obligat a pujar i això m'obligarà a una doble recuperació, la del genoll i la de guanyar pes”, assenyala el figuerenc, que ha guanyat tots els títols possibles en la categoria de 58 quilos.

La transició

González va competir en el darrer mundial ja en el pes de 63 quilos i va arribar fins als quarts de final abans de lesionar-se de gravetat. Els estudis que farà González a l'estranger estaran relacionats amb la criminologia. “M'interessa especialitzar-me en algun tema que tingui relació amb l'esport, com ara la investigació contra el dopatge. A més, és una oportunitat per consolidar l'anglès”, hi afegeix. González, nomenat millor esportista català del 2012, ha rebut diversos reconeixements durant l'any dels estaments del govern espanyol, com ara el Premio Nacional al Deporte o la Reial Orde del Mèrit Esportiu. “La decisió de marxar no és esportiva ni econòmica; és una barreja de totes dues coses i tots els que m'envolten m'han donat suport a l'hora de prendre-la”, assenyala.

A L'ESTRANGER

El figuerenc ja ha pres la decisió de marxar a estudiar als Estats Units o a Austràlia

EL PES

Després de guanyar-ho tot en la categoria de 58 quilos, farà el salt a la de 68
6
mesos,
com a mínim, estarà de baixa per culpa de la lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)