Ciclisme

El número 1 de la regularitat

Joaquim Rodríguez va rebre el trofeu al millor ciclista del món per segon any consecutiu

Va ser segon en el mundial, tercer en el Tour i quart en la Vuelta

Per segon any consecutiu Joaquim Rodríguez ha guanyat la UCI World Tour, el trofeu que l'acredita com a número 1 mundial. El ciclista de Parets del Vallès destaca per la seva regularitat i sempre està lluitant amb els millors, tot i que encara li falta la victòria en una de les grans curses per etapes de la temporada. En aquest 2013 Joaquim Rodríguez va aconseguir el segon lloc en el campionat del món de ruta, la tercera posició en el podi del Tour de França i la quarta plaça en la Vuelta a Espanya. El líder de l'equip Katiuixa sempre està allà, en les primeres posicions de les curses, tant en les gran voltes per etapes com en les clàssiques d'un dia. En aquesta temporada destaca la seva victòria en una d'aquestes darreres, la volta a Llombardia que es disputa al final de l'any. Aquest era un triomf gairebé obligat si volia tornar a ser el millor del circuit de l'UCI World Tour, i el va aconseguir brillantment. Joaquim Rodríguez es caracteritza per lluitar per les etapes quan aquestes s'adapten a les seves virtuts i en aquesta campanya va aconseguir tres victòries parcials en imposar-se en una etapa en la Vuelta a Espanya, una altra de la volta a Oman i en una de la Tirrena-Adriàtica. A més de finalitzar entre els tres millors en vuit etapes més. En aquest 2013 també va arribar la seva gran actuació en el mundial i el majestuós segon lloc, el millor aconseguit mai per un català, que supera la medalla de bronze que ell mateix havia guanyat al 2009. Va ser una medalla de plata amb gust de derrota ja que Joaquim Rodríguez va afrontar els darrers quilòmetres en solitari i va ser atrapat en la recta final pel portuguès Rui Costa, que el va superar a l'esprint i es va emportar el preuat títol mundial.

Chris Froome i el Tour

En el Tour de França Joaquim Rodríguez va tornar a lluitar amb els millors, però la fortalesa del britànic Chris Froome es va imposar i va aconseguir la seva primera victòria en la cursa francesa després d'haver estat segon al 2012. Froome va superar per més de quatre minuts el colombià Nairo Quintana, mentre que Joaquim Rodríguez va ser tercer a 5:04. Amb aquesta tercera posició en el Tour el català va completar una col·lecció de podis a l'abast de pocs escollits del ciclisme mundial que al llarg de la seva carrera van aconseguir pujar al podi de les tres grans voltes per etapes –el Tour, el Giro i la Vuelta–, i en el campionat del món de ciclisme en ruta.

607
Punts
va sumar Joaquim Rodríguez per guanyar l'UCI World Tour, superant els 587 de Chris Froome i els 540 d'Alejandro Valverde que el van seguir en la classificació.
1
Victòria
va aconseguir el de Parets del Vallès en una cursa. Va ser en la volta a Llombardia del final de la temporada i que li va assegurar el primer lloc mundial.
3
Etapes
va guanyar Joaquim Rodríguez al llarg d'aquest 2013, una en la Vuelta, una en la volta a Oman i una altre en la Tirreno-Adriàtic.