Ciclisme

Ciclisme

Llordella i les Amèriques

La xilena, la setmana que ve, serà la primera de les quatre grans curses per etapes del campdevanolenc aquest 2014

Cape Epic, Transpyr i Breck Epic completen un calendari que afronta amb un objectiu clar: “anar tan ràpid com es pugui i acabar com més endavant millor”

Joan Llordella (Campdevànol, 35 anys) marxarà aquest dijous cap a Xile, on la setmana que ve afrontarà el primer dels seus quatre grans objectius del 2014, la Trans Andes Challenge, una cursa de BTT per etapes a la Patagònia. Cape Epic (Sud-àfrica), Transpyr i Breck Epic (EUA) –totes per etapes i de caire internacional– són les altres proves que té marcades al calendari.

Buff, internacional

Habitual en els primers llocs dels circuits competitius a la demarcació i a Catalunya, amb experiència internacional (Titan Desert i Cape Epic, entre d'altres) i primera espasa del Fornells BTT i la Tramun, Joan Llordella se'n va a fer les Amèriques, aquest 2014, amb l'equip Buff Internacional. “Al gener farem aquesta de Xile, la Trans Andes, que la corro individualment. Es pot fer individual o per parelles i hi anem els quatre del Buff. Jo corro sol, en David Rovira també, en màster 40, i el Pau Zamora i l'Antonio Ortiz corren per parelles. Al març tenim la Cape Epic, on faré parella amb en Pau Zamora. Aquest any només hi anem en Pau i jo [fa un any també hi van ser Marcel Zamora i David Rovira], que tornarem a fer la Transpyr al juliol i, a l'agost, la Breck Epic a Colorado. Per etapes faré aquestes quatre”, explica Llordella sobre les quatre grans cites que s'ha marcat amb l'equip Buff Internacional.

Xile

Un calendari exigent i en el qual mantindrà un objectiu constant i ambiciós, sigui on sigui. Primer, a Xile. “L'objectiu sempre és estar com més endavant millor, i el que no sé és el nivell que hi haurà: alguns anys n'hi ha hagut de molt alt, amb professionals. Però tampoc se sap mai, això. Es tracta d'anar tan ràpid com es pugui i acabar com més endavant millor. Després, la realitat, la marcarà el nivell que hi hagi”, diu sobre la Trans Andes, de la qual explica les característiques que espera trobar: “Són sis etapes, que pel perfil no semblen extremament dures. Hi ha desnivell, però són de 70-80 quilòmetres. Després a la Cape ja són bastant més llargues, de 120 i 140. Però si te les fan complicades pots patir bastant, encara que facin 70.” I afegeix: “Tampoc sé gaire com serà, el terreny, però sí que tenim clar que farà molta calor, i això significa un xoc bastant important comparat amb el temps que tenim aquí.” Llordella també correrà a casa, aquest any: “Centraré la temporada en aquestes quatre curses per etapes. Després, aquí, correré les que em vinguin de gust, però no m'he compromès a seguir cap calendari. Aniré fent sobre la marxa les que em vagin bé pel calendari.”

Transpyr, la revàlida.
La catalana és una prova de referència per a l'equip Buff Internacional, per motius estratègics i perquè és una de les proves per etapes que conserva més bé l'autèntic esperit de la BTT. L'any passat, Llordella la va córrer per primer cop fent parella amb Pau Zamora, i van aconseguir una victòria molt clara, amb més de dues hores de marge respecte als segons. Aquest any, la cursa es redueix en etapes i passa a tenir-ne set, amb sortida de Roses i arribada a Hondarribia. També s'avança una setmana en el calendari, i es farà del 29 de juny al 5 de juliol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)