Ciclisme

Quintana i Purito apunten allà mateix

Ciclisme. El colombià, com el català, també renuncia al Tour i aspira a conquerir la Volta, el Giro i la Vuelta

Joaquim Rodríguez (Katiuixa, 34 anys) ja sap qui serà la seva ombra el 2014. El ciclista cridat a amargar-li l'existència durant tota la temporada és el jove prodigi colombià Nairo Quintana (Movistar, 23 anys), tan tímid davant els micròfons com desbocat sobre la bicicleta. Després de marejar la perdiu uns quants mesos el Movistar va confirmar ahir que el sud-americà anirà a la Volta a Catalunya, el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya, que són tres de les X que té Purito marcades al calendari.

Quintana, de fet, ja va tocar el voraviu al català en l'enorme etapa del Tour amb final al coll de Semnoz, a l'Alta Savoia. Aquell dia Rodríguez va actuar com un escalador de llegenda trencant el pilot i, sobretot a Alberto Contador, amb un atac com els d'abans. Només Quintana va ser capaç de marcar-li la roda fins als metres finals, quan més descansat va saltar per endur-se el triomf d'etapa.

El duel del segon i el tercer de l'últim Tour de França es traslladarà ara a Catalunya, Itàlia i Espanya. Quintana ja va marcar el terreny l'any passat a la Volta a Catalunya amb una molt bona victòria a Vallter 2000. A Itàlia el duel entre el colombià i el català s'entreveu espectacular. Tots dos flaquegen en la contrarellotge, però quan la carretera va cap amunt, i al Giro hi anirà gairebé la meitat dels dies, són un espectacle. La Vuelta també ha apostat per un recorregut pràcticament sense descans, un festí per als escaladors de tota mena.

Quintana, que va imposar-se en la volta a San Luis a l'Argentina, ha començat a tota màquina la temporada però, a diferència de Rodríguez, descartarà les grans clàssiques del nord. El duel que van viure tots dos en les grans etapes alpines del Tour només va ser un presagi del que vindrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)