Atletisme

Kipsang, una gambada imperial a Granollers

El recordista mundial va superar en l'esprint final de la mitja marató el també kenyà John Kipsang

El vent en contra en el tram inicial i la falta de competència el van deixar lluny del registre de Samuel Wanjiru

L'espi­gat Wil­son Kip­sang va impo­sar la seva gam­bada impe­rial pel cir­cuit de la mitja marató de Gra­no­llers, que va tor­nar a que­dar lite­ral­ment envaïda per uns 12.000 cor­re­dors popu­lars vin­guts d'arreu del país. Frus­trat el duel amb el campió olímpic i mun­dial, per la lesió de l'ugandès Step­hen Kipro­tich, el recor­dista mun­dial de marató va tenir com a únic com­pany de viatge un altre Kip­sang, John, que el va forçar fins al tram final. El fon­dista kenyà, amb una marca de 1h01:18, es va que­dar a gai­rebé dos minuts del millor regis­tre del cir­cuit vallesà, en poder del mala­gua­nyat Samuel Wan­jiru (59:26) des del 2008. L'escassa com­petència i el vent en con­tra en el tram més exi­gent del recor­re­gut, la zona ascen­dent cap a la Gar­riga, van impe­dir pro­ba­ble­ment la con­se­cució d'un regis­tre millor. Amb tot, Kip­sang va donar per bo el test amb vista al gran objec­tiu del curs, la marató de Lon­dres, el 13 d'abril.

Kip­sang s'afe­geix al pal­marès d'una prova que llu­eix els noms d'alguns dels millors espe­ci­a­lis­tes de les cur­ses en ruta, com ara Gebr­se­las­sie, Wan­jiru, Bal­dini, Kipko­ech Che­ruiyot, Cas­ti­llejo, botxí de Makau el 2012, i Kipro­tich. “He vin­gut a gua­nyar i si era pos­si­ble superar el rècord de la prova, però el vent de cara que hem tin­gut en els pri­mers quilòmetres ens ha fre­nat una mica”, va expli­car. Els dos Kip­sang van pren­dre el coman­da­ment des dels pri­mers quilòmetres i de ben segur que hau­rien agraït poder com­pe­tir més acom­pa­nyats. “En John i jo hem cor­re­gut en soli­tari i això ha pro­vo­cat que gai­rebé ni poguéssim fer un relleu i s'ha notat al final, però és un bon cir­cuit per acon­se­guir bones mar­ques”, va afe­gir. Amb tot, l'esprint final que l'estre­lla kenyana va rega­lar als afi­ci­o­nats a l'arri­bada del car­rer Fran­cesc Macià no va fer la sen­sació que anés molt just de for­ces.

La ter­cera plaça del podi va ser per al mar­roquí de la JA Saba­dell Omar Ough­zif, que va fer gai­rebé tota la prova en soli­tari.

En la cursa feme­nina no hi va haver sor­pre­ses, i les kenya­nes Faith Jeruto i Win­frida Kwam­boka es van repar­tir les dues pri­me­res posi­ci­ons. Vanessa Veiga, ter­cera el 2012 i segona el 2013, va sig­nar una altra plaça en el podi de Gra­no­llers. Més enllà dels resul­tats, la gallega va fer una clara lloança de la prova: “M'encanta córrer aquesta mitja. Sem­pre tinc bones sen­sa­ci­ons, tot i que sigui dura. El públic fa que l'esforç sigui més supor­ta­ble. Ens anima molt i ens empeny fins al final. Gra­no­llers és un exem­ple com a cul­tura espor­tiva i estan fent un grandíssim tre­ball. Ho hem d'aplau­dir tots ple­gats i és el veri­ta­ble premi d'aquesta cursa.”

La mitja de Granollers ha estat un bon test amb vista a la marató de Londres
Wilson Kipsang
recordista mundial de marató
He vingut a guanyar i, si era possible, superar el rècord, però el vent en els primers quilòmetres ens ha frenat una mica
Categoria masculina
1r W. Kipsang (Kenya)
1h01:18
2n J. Kipsang (Kenya)
1h01:27
3r O. Oughzif (JA Sabadell)
1h03:43
4t S.A. Bouychamane (UPV)
1h04:22
5è M. Benhmbarka (AAC)
1h05:24
6è D. Lakhouaja (Montornès)
1h05:26
7è R. Iglesias (Adidas)
1h05:52
8è A. Garcia (At. Barcelona)
1h06:20
9è P. Alonso
1h06:59
10è R. Campoy (At. Barcelona)
1h07:31
Categoria femenina
1a F. Jeruto (Kenya)
1h14:07
2a W. Kwamboka (Kenya)
1h14:28
3a V. Veiga (Adidas)
1h14:36
4a H. Bahom (La Sansi)
1h16:31
5a J. Becerra (SC Sabadell)
1h19:52
6a O. Hannani (AA Catalunya)
1h20:30
7a M. Carazo (Colomenca)
1h20:43
8a A. Rovira (Calella Triatlhon)
1h21:30

Omar Oughzif i Hasna Bahom, campions catalans

La mitja de Granollers també va coronar els campions catalans de l'especialitat. Omar Oughzif (JA Sabadell) i Hasna Bahom (La Sansi), dos corredors d'origen marroquí, van assolir el títol i ho van fer després d'esmicolar els seus registres personals amb 1h03:43 i 1h16:31, respectivament. Oughzif, que viu a Sabadell i treballa en una empresa d'envasament de llet a Castellar, va admetre que es preparava per a la prova des de feia quatre mesos. “Ja m'esperava un registre d'aquest nivell, però he corregut tot sol des del quilòmetre 3”, va explicar el deixeble de Domingo López, de 28 anys. Per a Bahom la tàctica era clara. “He anat controlant per passar el quilòmetre 10 en 37 minuts i després acabar tan fort com pogués”, va relatar la fondista de l'Hospitalet, que té previst fer el seu debut en la marató a Barcelona, on aspira a un registre al voltant de 2h40.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)