Més esport

Triatló

El sentit de la vida

Albert Torrent presenta aquesta setmana ‘MediTRIrrani solidari'

, en què explica el seu projecte d'esport, natura i valors

“Reflectircom ells m'ajuden, s'impregnen dels valors de l'esport i veuen que són útils en el dia a dia”

“La idea de fer tot el projecte va ser una mica donar sentit al meu dia a dia, fer esport. I tenia ganes d'anar una mica més enllà. Feia temps que volia anar de Blanes a Portbou amb les tres disciplines del triatló.” Albert Torrent va recórrer el 5 d'octubre, nedant, en bicicleta i corrent, la Costa Brava de sud a nord. Ho va fer amb un equip de suport format per nois i noies participants en diferents programes de l'associació gironina AD Iniciatives Socials. I són aquests joves els encarregats d'explicar el projecte en el documental que Torrent, bomber de professió i aficionat a l'esport, presenta aquesta setmana a Blanes i la que ve a Girona i Portbou. “Necessitava un equip al darrere. I amb l'ajuda de Miquel Sunyer, padrí del projecte i que em va acompanyar en una xerrada, explica la importància de l'equip en els seus reptes. Els nanos es van sentir més importants i es van adonar que el repte requeria un esforç però que sense ells no podia fer-ho”, recorda el triatleta, que volia transmetre un missatge amb el seu repte i mitjançant joves que no estan vinculats a l'esport, que van descobrir que les coses, amb esforç, són possibles.

El context

“El juny de l'any passat els ho vaig explicar i van quedar ben sorpresos: que algú de fora els demanés ajuda a ells els va enganxar molt. Va sortir la idea de fer un documental i jo no coneixia ni Verkami, però vaig trobar els diners per fer-lo i el presentem aquesta setmana”, diu Torrent, que en les presentacions del documental oferirà també una conferència amb la presència dels seus col·laboradors, alguns dels quals en risc d'exclusió social. “Va ser una mica reflectir com ells m'ajuden, com s'impregnen dels valors de l'esport i veuen que són útils en el dia a dia. Ensenyar que, a més del benestar físic, hi ha l'emocional.” Un concepte, el de l'esport com a eina de superació personal, que tindrà continuïtat en els alumnes de ciències de l'activitat física i de l'esport (CAFE) de l'EUSES. A més del vesant esportiu, Albert Torrent també va voler donar a conèixer l'entorn de la Costa Brava. “No ho coneixien, i ho tenen al costat”, reconeix el triatleta, que posa en context el seu esport i els valors: “És molt complet, sempre pots millorar en alguna de les tres disciplines i n'hi ha sempre una en què t'has d'esforçar més. Això els va enganxar: l'esport, l'entorn i sentir-se útils.”

21
de març
a Blanes, a la sala de plens de l'Ajuntament (20 h)
27
de març
a Girona, a l'aula magna de l'EUSES, al campus de Salt (20 h)
29
de març
a Portbou, a la sala de l'Ajuntament (12 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)