Ciclisme

“El millor de tot han estat les sensacions”

Joaquim Rodríguez Ciclista català del Katuixa

Joaquim Rodríguez es va mostrar satisfet al final de la Volta, tant per l'èxit com per la constatació que la preparació que acumula va per bon camí. “No és fàcil guanyar una cursa com aquesta i el més important són les sensacions: hi ha gent molt bona i en un bon moment. Alberto potser està en el seu millor moment des del 2012 i Froome pràcticament no perdia una cursa des del 2012.” La setmana de competició li ha permès mesurar les forces amb els grans del pilot i comparar. “S'ha fet una bona feina aquesta pretemporada. M'he sentit a l'altura de Contador, Froome i Quintana.” De tota manera, el de Parets del Vallès no es va mostrar sorprès pel rendiment: “Sabia que estava bé perquè els números que tenia en els entrenaments eren bons. No sé si per guanyar, però sí per estar al davant.” Al vallesà tampoc el va sorprendre la poca diferència en la classificació general: “Sabia que aquesta Volta es guanyaria per pocs segons.”

Quant a l'etapa d'ahir, va deixar clar que no havia estat un passeig per Montjuïc i que hi hauria pogut haver imprevistos que canviessin el curs de la prova catalana. “Fins a l'últim metre hauria pogut passar qualsevol cosa: una caiguda o una avaria. No ha estat fàcil, la carretera patinava molt. Tot hauria pogut canviar per una cosa així.” En aquest sentit, es va mostrar satisfet amb la decisió dels organitzadors de variar l'etapa. “Amb el canvi de circuit, ens ha alliberat del perill de caure, i això no ho fan totes les organitzacions.” També va tenir un moment per parlar dels companys d'equip. “Els he d'agrair l'esforç. Majoritàriament són els que m'acompanyaran al Giro i aquest any estem fent totes les concentracions i totes les competicions junts.”

Finalment, va parlar de Contador. “És el que agrada a la gent, el que la gent desitjava; en qualsevol moment pot fer-la grossa. Se'l veu amb una altra pedalada i molt diferent respecte a l'any passat. Aquest any ens trobarem un Contador molt diferent en el Tour.”

El lament de Contador

Contador va manifestar: “Joaquim [Rodríguez] ha estat fortíssim, molt atent en tot moment. L'únic que em queda és felicitar-lo. Ha estat una cursa força maca.” I només va lamentar no haver atacat a Vallter 2000, on hauria pogut assaltar el lideratge. Però marxa satisfet.

PURITO RODRÍGUEZ

“No ha estat fàcil, la carretera patinava molt. Podia passar qualsevol cosa”

PURITO RODRÍGUEZ

“Sabia que aquesta Volta es guanyaria per pocs segons de diferència”

CONTADOR

“És una llàstima no haver aprofitat l'etapa de Vallter 2000 per atacar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)