Ciclisme

Purito irromp directament al sisè lloc del rànquing UCI

UCI World Tour. El de Parets, vigent guanyador del circuit mundial, ha obtingut un botí de punts importants a Catalunya. Froome es troba en una situació diferent de la del curs passat

La Volta Ciclista a Catalunya ha suposat l'estrena de Joaquim Rodríguez en una prova del circuit mundial. Fins ara havia competit a Oman, Dubai i San Luis, que no formen part de l'UCI World Tour. La victòria d'etapa de La Molina i sobretot el triomf final a la general li han permès recollir 101 punts i accedir directament a la sisena posició del rànquing mundial. El de Parets del Vallès ha guanyat aquesta classificació en tres ocasions i a les proves de les clàssiques de les Ardenes tindrà una magnífica oportunitat per avançar més posicions.

El primer lloc de la general l'ocupa l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) (198 punts), que ha obtingut un grapat de punts amb les bones actuacions a la Tirrena-Adriàtica i a la Volta. Mentre que el tercer lloc és per a l'esprintador eslovac Peter Sagan (Cannondale) (143); els colombians Nairo Quintana (Movistar) i Carlos Betancur (AG2R) són tercer i quart, respectivament.

Froome es dilueix discretament a la 33a posició, encara que de ben segur que els punts que pugui esgarrapar més endavant i, sobretot en el Tour, li permetran escalar. El més significatiu, però, és que a Catalunya el britànic ha vist trencada la bona trajectòria que sol firmar en els primers trams del curs. Fins ara tan sols havia competit a Oman i va guanyar. Mentre que la temporada passada va començar intractable i va guanyar a: Oman, Critèrium Internacional, Romandie i Dauphiné abans de vèncer a París.

Degenkolb a Gant

L'alemany John Degenkolb (Giant-Shimano) va imposar-se al francès Arnaud Demare (FDJ.fr) i a l'eslovac Peter Sagan (Cannondale) en l'esprint de la Gant-Wevelgem, tercera clàssica del World Tour. La victòria li va permetre a Degenkolb passar de la 25a posició a la vuitena del rànquing.