Ciclisme

Gilbert amenaça amb la reconquesta ardenesa

Ciclisme. El belga, vencedor diumenge de l'Amstel Gold Race, parteix com a favorit a la Fletxa valona, en què Purito participa per preparar la Lieja

El belga Philippe Gilbert (BMC) es va retrobar amb la victòria diumenge passat a l'Amstel Gold Race, fet que li va servir d'injecció de moral després d'un 2013 discret i en què tan sols va poder lluir la samarreta irisada de campió del món en el graó més alt del podi en una sola ocasió. El triomf en la primera de les tres proves del Tríptic de les Ardenes el situa com a principal favorit per repetir l'èxit a la Fletxa valona que es disputa avui i en la qual es trobarà els dos últims vencedors: el català Joaquim Rodríguez (2012) i el seu company d'equip al Katuixa rus Dani Moreno (2013). Gilbert, que ja s'hi va imposar el 2011, quan es va embutxacar les tres proves, trobarà un Moreno fort.

Purito, en canvi, no afronta la cita amb gaires garanties de victòria per culpa de la caiguda que va patir a l'Amstel Gold Race que el va obligar a abandonar en el quilòmetre 90 adolorit de les costelles de la banda esquerra. L'objectiu del de Parets és donar un cop de mà al vigent campió de la prova i provar-se en competició de cara a la cita de diumenge que ve a la Lieja-Bastogne-Lieja, que havia preparat especialment. “M'he decidit a córrer perquè he passat una bona i llarga nit i el nostre osteòpata em va tractar molt bé. Els primers trenta minuts van ser molt dolorosos, però després ha anat millor. El principal problema continua sent l'esforç a les pujades. Hi ha una diferència entre l'entrenament i la cursa. Tinc una mica de por pel que pugui passar al mur d'Huy, però ja ho veurem. D'una banda sento una mica d'obligació de donar suport al meu company Moreno, i de l'altra sento que necessito aquesta prova per estar a punt diumenge”, va explicar el ciclista de Parets del Vallès que a part de la victòria el 2012 també hi ha signat dues segones posicions.

A part de Gilbert i Moreno, la nòmina de favorits la completen corredors com l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar), el polonès Michal Kwiatkowski (Omega), l'italià Vincenzo Nibali (Astana), l'irlandès Daniel Martin (Garmin), l'holandès Bauke Mollema (Belkin), el portuguès Rui Costa (Lampre), el belga Jelle Vanendert (Lotto) i el txec Roman Kreuziger (Tinkoff).

El pilot haurà de recórrer un traçat més curt que el de l'edició anterior (199 km entre Bastogne i Huy). El mur d'Huy, 1,3 km al 9,3 per cent, que es pujarà tres vegades incloent-hi el final, s'entreveu com el punt que ha d'establir les diferències.

Llista provisional per al Giro

Els organitzadors del Giro d'Itàlia van presentar ahir la llista provisional de ciclistes que sortiran de la ciutat de Belfast el pròxim divendres 9 de maig amb una contrarellotge per equips pels carrers de la capital irlandesa. Entre els inscrits, hi figuren els dos catalans del Katuixa Joaquim Rodríguez i Alberto Losada. El de Parets del Vallès és un dels candidats a la victòria final. Pel que fa als seus principals adversaris, en principi no hi ha sorpreses i el colombià Nairo Quintana (Movistar), que va ser segon en el Tour de França passat i vencedor de la classificació de la muntanya, lidera la llista. El seu compatriota Rigoberto Uran (Omega) és un altre dels aspirants. També hi seran Ivan Basso (Cannondale), Michele Scarponi (Astana) i Domenico Pozzovivo (AG2R-La Mondiale), amb opcions de ser entre els cinc primers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)