Tennis

La lesió de Kei Nishikori salva Rafa Nadal a Madrid

Tennis. El jugador japonès tenia el manacorí entre les cordes (2-6 i 2-4) quan els problemes lumbars i les rampes el van abocar a l'abandonament

Rafa Nadal es va apuntar ahir el quart títol en el Masters 1.000 de Madrid gràcies a la retirada del japonès Kei Nishikori, que abans de ressentir-se dels problemes físics dominava amb autoritat per 2-6 i 2-4. En el setè joc, el guanyador del Comte de Godó va reclamar atenció mèdica per tractar-se de molèsties a la zona lumbar, tal com li havia succeït en les semifinals contra David Ferrer i en els quarts de final contra Feliciano López. Quan va tornar a la pista, va començar a patir rampes a la cama esquerra. En aquest moment, Nadal va guanyar el segon parcial (6-4) i es va anotar tres jocs més abans que Nishikori, que feia estona que coixejava ostensiblement, acabés llançant la tovallola i optés per la retirada.

Amb un esplèndid joc de cames i un elegant i precís cop de revés, el tennista nipó va tenir el jugador balear entre les cordes, aclaparat per l'ansietat. Nadal, molt lluny de la xarxa, va cometre moltes més errades del que és habitual i va cedir el servei en el tercer i el cinquè joc. Nishikori va resoldre el primer set en 36 minuts i en el segon va prendre la iniciativa amb un altre trencament en el primer joc. El nipó feia anar el rival com un pèndol, d'un costat a l'altre de la pista, fins que els problemes físics van espatllar la seva primera final en un Masters 1.000 i va acabar sucumbint per 2-6, 6-4 i 3-0. En tot cas, el tennista nipó apareixerà avui en el novè lloc del rànquing ATP.

Rafa Nadal va admetre la superioritat de Nishikori a l'inici: “M'estava clavant una pallissa. Em sap greu el que li ha passat perquè jo vaig viure una situació similar en l'obert d'Austràlia.” El seu oncle i entrenador, Toni Nadal, encara va ser més contundent: “No ens mereixíem aquesta victòria. Hem tingut molta sort. En Rafael estava nerviós i Nishikori estava jugant molt millor.”

Títol per a Xaràpova

En la final femenina, Maria Xaràpova va alçar un títol que el curs passat se li havia escapat en la final contra Serena Williams. Ahir, va haver de remuntar un set en contra a la romanesa Simona Halep abans de poder cantar victòria (1-6, 6-2 i 6-3). En el primer parcial, la de Constanza va carregar el joc sobre el revés de la siberiana, que va cedir la iniciativa a la seva rival després de quatre dobles faltes. Perdut el primer set, Xaràpova va escoltar els consells del seu tècnic, Sven Groeneveld, va estabilitzar el joc i va capgirar el resultat aprofitant els evidents problemes a l'abdomen de la romanesa. La russa, que la setmana passada ja havia vençut a Stuttgart, escalarà de la novena a la setena posició del rànquing, mentre que Halep es mantindrà en el quart lloc.

En la final de dobles femenins, disputada dissabte a última hora, Garbine Muguruza i Carla Suárez van cedir contra les italianes Sara Errani i Roberta Vinci, per 6-4 i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)