Atletisme

El nou mundial de relleus alça el teló a les Bahames

Atletisme. Blake, Fraser, Merritt, Richards i Kiprop, entre les estrelles d'aquest campionat, que inclou els 200, 800 i 1.500 m als quartets habituals

L'Estadi de Tom Robinson de Nassau, la capital de les Bahames, és l'escenari aquest cap de setmana de l'última aposta de la IAAF (Federació Internacional d'Atletisme), el nou mundial de relleus. Aquesta disciplina representa com cap altra l'esperit col·lectiu d'un esport eminentment individual i suposa l'epíleg de tot gran campionat. La competència entre els quartets de velocistes de Jamaica i els Estats Units, tant en categoria masculina com femenina, ha aixecat espurnes en les jornades de cloenda de les últimes grans cites internacionals, mundials o jocs olímpics. Una emoció i rivalitat que es pretén traslladar aquest cap de setmana a l'illa caribenya de les Bahames. En el programa de la competició, als habituals relleus de 4x100 i 4x400 m, s'hi han afegit també els de 4x200, 4x800 i 4x1.500 m.

En els relleus curts, Jamaica encapçala totes les apostes amb dos equips liderats per Yohan Blake i Shelly-Ann Fraser-Pryce, respectivament. El company d'entrenaments d'Usain Bolt –segurament no farà el seu debut de la temporada fins al míting d'Ostrava, el 17 juny– formarà equip amb d'altres actors secundaris de la velocitat jamaicana com ara Nesta Carter, Michel Frater i Kemar Bailey-Cole. En el quartet dels Estats Units, sense Justin Gatlin, la gran sensació de l'inici de curs, destaca la figura de Mike Rodgers. Dels quartets europeus, els principals favorits són el conjunt de la Gran Bretanya, amb el campió mundial de 60 m Richard Kilty, i el de França, amb Cristophe Lemaitre i Jimmy Vicaut, que fa pocs dies va córrer els 100 m en 9.95.

Més enllà de la velocitat pura, en el campionat destaca la presència d'altres figures com ara els nord-americans LaShawn Merritt i Sanya Richards-Ross (400 m) i Asbel Kiprop, que liderarà el quartet kenyà dels 1.500 m.

La IAAF, que va decidir crear aquest campionat en el consell de Londres el 2012, ha disposat de bons premis per a la competició: la plusmarca mundial es bonificarà amb 50.000 dòlars i els vuit primers en els 4x100 i 4x400 m es classificaran automàticament per al mundial de Pequín del 2015.

4x200 m
Adrià Burriel
(FC Barcelona)
Sergio Ruiz
(JA Sabadell)
4x800 m
Àlex Rodríguez
(ISS l'Hospitalet)
Francisco Roldan
(FC Barcelona)
4x1.500 m
Adel Mechaal
(AA Palamós)

Cinc catalans convocats

Per a aquest primer mundial de relleus, la Federació Espanyola d'Atletisme ha seleccionat tres relleus (4x200, 4x800 i 4x1.500 m), tots en categoria masculina i amb una important representació catalana: Adrià Burriel i Sergio Ruiz (200 m), Àlex Rodríguez Pritchard i Francisco Roldán (800 m) i Adel Mechaal (1.500 m). El director tècnic de la federació espanyola, Ramón Cid, no ha volgut incloure cap atleta amb fitxa de les dues entitats que aquest mateix cap de setmana competeixen a la població portuguesa de Vila Real de San Antonio en la copa d'Europa de clubs, el Platges de Castelló (homes) i València TiM (dones). El principal objectiu dels tres quartets serà superar els rècords d'Espanya en tres distàncies que no són habituals en els relleus: 4x200 (1:23.69), 4x800 (7:16.99) i 4x1.500 m (14:46.16).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)