Més esport

Sebas Sánchez guanya l'Emmona Ultra Trail

Curses de muntanya. La prova, amb 800 corredors, incloent-hi la marató, tenia 110 km

Més de 800 corredors van prendre la sortida dissabte des de Sant Joan de les Abadesses per córrer la cinquena edició de l'Emmona, en les distàncies ultra i marató. La majoria del recorregut de la prova transcorre per sobre dels 2.000 metres.

Sebas Sánchez va guanyar el recorregut llarg, que era puntuable per a la tercera copa catalana de curses d'ultraresistència i tenia 110 quilòmetres i més de 8.000 metres de desnivell positiu. L'alacantí va fer un temps de 16 hores. Els corredors del Ripollès Eric Moya (Sant Joan de les Abadesses) i Roger Viñas van completar el podi i van fer fruir la plaça Major de la localitat. La bagenca Laia Díez, amb més de 20 hores, va guanyar en la categoria femenina, amb Judit Llamas segona i Harscoet Gwenaelle tercera.

En la marató, de 47 quilòmetres (4.000 positius), que tenia l'arribada al santuari de Núria, Pere Aurell es va apuntar el triomf amb 6h04:15. Josep Rovira va ser segon a 5 minuts i l'exciclicta professional Roberto Heras, que després de córrer en BTT ha fet el salt a les curses de muntanya, tercer a 12 minuts d'Aurell. En noies, Marta Molist va rellevar Núria Picas en el palmarès. Teresa Nimes i Elisabet Bertran van ser segona i tercera.