Ciclisme

Umbert Almenara sentencia l'Open Tactic

Ciclisme. L'empordanès va guanyar a Vilajuïga la tercera de les 5 curses disputades. Fornells de la Selva rebrà l'última prova, el campionat gironí

Santa Coloma de Farners, Sant Joan les Fonts i, diumenge, Vilajuïga. Són les tres proves de l'Open Tactic de BTT que ha guanyat Umbert Almenara (Bicis Esteve), tercer en les altres dues proves –Riudarenes i Celrà– i virtual guanyador de la clàssica competició. Fornells de la Selva, el 6 de juliol, és l'última prova del calendari i, serà també, Campionat Gironí de totes les categories.

Vilajuïga va tornar a oferir els circuits de 30, 20 i 10 quilòmetres a una sola volta, a més dels de promoció per a nens i nenes. I en la prova elit Umbert va imposar el seu nivell per fer en solitari la pujada al Santuari de Sant Pere de Rodes i apuntar-se el triomf amb 2:38 de marge sobre els dos següents en arribar a meta: Christian Collados (Bike Area Llagostera) i Francesc Freixer (Bicis Esteve). Collados és, precisament, el segon a la general del campionat i millor màster 30, a 60 punts d'Almenara. Els guanyadors de la resta de categories van ser: júnior David Casanovas (Castillo Onda), sub-23 Jordi Quintanas -(Cromoly Bikes), màster 40 Beni Montero (Girona Bike). Pel que fa la volta curta, els vencedors van ser cadet Martí Torres (Cromoly Bikes), màster 50 Joan Cors (CC Centelles), elit femenina Mariona Càtedra (Ayats Cycles), júnior femenina Sílvia Roura (Bicis Esteve), sub-23 femenina Júlia Blanch (Tramuntana X-Trem), màster 60 Robert Baserba (Bike Girona) i esplai Jose Camacho (Doctor Bikes).

Adrià Moreno guanya a Lleida

l'e

Adrià Moreno (Controlpack) va guanyar la Volta a Lleida, disputada en el format de Gran Clàssica amb 131 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada del barri de Pardinyes. L'olotí va fer un atac a 5 quilòmetres de la línia de meta que li va servir per apuntar-se el triomf individual i, a la formació valenciana, per guanyar també per equips.