Tennis

Murray-Djokovic: la final impossible

Tennis. S'haurien de trobar en semifinals. Per la part de baix del quadre, s'enfrontaran Nadal i Federer

El vigent campió, l'escocès Andy Murray, jugarà per la mateix part del quadre que el serbi Novak Djokovic, finalista el 2013 i primer cap de sèrie. Tots dos, per tant, es trobaran si fan els deures en unes hipotètiques semifinals de Wimbledon, el tercer Grand Slam del curs que comença dilluns. Per la part de baix del quadre, s'enfrontarien Rafa Nadal (2) i Roger Federer (4), el set cops campió, que arriba amb una gran empenta i segurament amb el cartell de favorit després d'obtenir el triomf al torneig alemany de Halle la setmana passada. El geni de Basilea, a més, té l'espina clavada de l'eliminació en el segon partit l'any passat contra l'ucraïnès Sergiy Stakhovsky. D'acord amb el sorteig que es va fer ahir, els hipotètics quarts serien: (1) Djokovic - (6) Berdych; (3) Murray - (7) Ferrer; (5) Wawrinka - (4) Federer i (8) Raonic - (2) Nadal. Sigui com vulgui, Murray inaugurarà el torneig dilluns contra el belga David Goffin. També debutarà Novak Djokovic contra el rus Andrei Golubev.

Nadal, que no ha passat de la segona eliminatòria en els dos últims anys, jugarà el seu primer partit contra l'eslovac Martin Klizan (57è de l'ATP) i tindria com a possible rival en el segon el txec Lukas Rosol, que el va fer fora el 2013. El presumpte rival en la tercera eliminatòria seria el gegant croat Ivo Karlovic. El camí del manacorí, doncs, és prou feixuc, tot i que la variable més important és el seu propi rendiment, molt baix a Halle en perdre a les primeres de canvi contra l'alemany Dustin Brown. Djokovic no ha jugat enguany sobre herba i s'ha de refer de la derrota en la final de Roland Garros i Murray es va estavellar contra pronòstic a Quenn's contra Radek Stepanek.

Pel que fa als catalans, Tommy Robredo (23) debutarà contra l'eslovac Lukas Lacko (87è), duel en què és clarament favorit. Robredo no ha jugat cap torneig sobre herba aquest curs i el seu rendiment sobre la superfície és una incògnita. Marcel Granollers (30) debutarà contra el francès Nicolas Mahut (41è), mentre que Pere Riba, que aquest curs ha ascendit fins a recuperar la seva condició de top 100 –és 85è–, se les haurà amb el francès Adrian Mannarino (80è).

El quadre femení

Serena Williams, eliminada per Garbiñe Muguruza a Roland Garros, jugaria unes presumptes semifinals contra la romanesa finalista a París Simona Halep. Per la part de baix, es trobarien la polonesa Agnieszka Radwanska i la xinesa Na Li. Els hipotètics quarts serien: (1) Williams - (5) Xaràpova; (3) Halep - (7) Jankovic; (8) Azarenka - (4) Radwanska i (6) Kvitova - (2) Li. Si les previsions es compleixen, un dels partits de vuitens que podria fer saltar espurnes és el duel entre Serena Williams i la jove i prometedora canadenca Eugénie Bouchard (13). La canària Carla Suárez (15), que el 2013 va arribar a la quarta eliminatòria, jugarà contra la xinesa Shuai Zhang. L'actual campiona és la francesa Marion Bartoli, que ja està retirada.

CAMÍ FEIXUC

Nadal debuta contra Klizan i després podria trobar-se Rosol, el seu botxí el 2012
Els catalans
Pere Riba-Adrian Mannarino
(23) Tommy Robredo-Lukas Lacko
(30) Marcel Granollers-Nicolas Mahut
Els favorits
(1) Novak Djokovic-Andrei Golubev
(2) Rafael Nadal-Martin Klizan
(3) Andy Murray- David Goffin
(4) Roger Federer-Paolo Lorenzi
(5) Stanislas Wawrinka-João Sousa
(6) Tomas Berdych-Victor Hanescu
(7) David Ferrer-Pablo Carreño
(8) Milos Raonic-Mathew Ebden

Muguruza: capricis del destí

El que és curiós és que la catalana Garbiñe Muguruza (27) debutarà precisament contra la nord-americana Coco Vandeweghe (69a de la WTA), contra la qual va perdre dijous en els quarts del torneig d'Hertogenbosch. Muguruza va cedir per 7-6 i 6-1 en un mal partit que es va suspendre per la pluja quan dominava per 2-5. Després, la foscor. Serà, doncs, una bona oportunitat de refer-se. La catalana nascuda a Caracas va arribar als quarts de Roland Garros, en què va perdre contra Maria Xaràpova en tres sets, i espera tornar-se a lluir. Serà la segona participació de la jove de 20 anys a l'All England Club. L'any passat va superar la primera eliminatòria contra Anne Keothavong i va perdre en la segona contra Ekaterina Makarova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)