Futbol sala

La selecció homenatja Javi Rodríguez i Diego Blanco

Futbol sala. Dos dels millors jugadors catalans de la història es retiren avui a Santa Coloma amb un partit contra Eslovàquia

La selecció de futbol sala –la de la Federació Catalana de Futbol, no la de Futsal– torna a l'activitat, després d'un any sense jugar cap partit, amb un duel aquest vespre (a les nou) contra Eslovàquia que servirà també per homenatjar dos dels millors jugadors de la història del futbol sala del país i que ja han arribat als 40 anys: el colomenc Javi Rodríguez i el terrassenc Diego Blanco. El primer és considerat, juntament amb Jordi Torras, el millor jugador català de tots els temps, mentre que el terrassenc Blanco (Peníscola), el jugador més veterà de la primera divisió, és tot un símbol sobretot per les actuacions que va protagonitzar en el Miró Martorell.

Els últims partits de la selecció es remunten a la temporada passada, en un viatge al Japó per enfrontar-se al Kobe, i al duel del 2011 contra Romania a Guissona. El seleccionador, Santi Gea, ha convocat per al duel d'aquest vespre els jugadors del Marfil de primera divisió Dídac i Isaac (porters), Rubén González, Sepe i Albert Segura; els mateixos Javi Rodríguez i Diego Blasco; Marc Tolrà (Navarra); Héctor Albadalejo, un dels màxims golejadors de la lliga italiana a l'Acqua & Sapone, i Carles Corvo (Tenerife).

Gea esperava disposar per al partit de Santa Coloma de Gramenet dels blaugrana Fernandão, que ha marxat per jugar a la lliga russa, i Jordi Torras, que finalment serà baixa per molèsties. Tots dos van participar en els dos partits d'entrenament contra Andorra (5-0 i 10-1) que es van jugar la setmana passada a Solsona.

Després del partit, Torras, que negocia amb diversos dels millors equips europeus un contracte per a les properes temporades, va avisar al lloc web catsala.cat del potencial d'Eslovàquia: “Quan he jugat contra ells amb la selecció espanyola sempre s'han tancat al darrere esperant sortir al contraatac. Són molt físics, amb jugadors tècnics; només els falta més nivell tàctic.”

Sobre les possibilitats que tindria Catalunya jugant contra altres grans potències del futbol sala internacional, l'ala de Sant Vicenç dels Horts ho té clar: “Cal remarcar que Catalunya sempre ha descobert jugadors de nivell mundial i, per tant, podria fer història, sense cap dubte.”

Santi Gea, seleccionador absolut, té una llarga trajectòria com a entrenador. Va ser col·laborador de Marc Carmona en el primer equip del FC Barcelona Alusport i entrenador del segon equip. També va treballar en el Marfil Santa Coloma. Ara és director tècnic de la secció de futbol sala de CET 10.

La sub-23, en acció

La festa per al futbol sala català va començar ahir a Ripollet amb un altre duel internacional, el Catalunya-Eslovàquia de categoria sub-23. Abans la selecció femenina sub-23 va jugar contra l'AAVV Can Clos. A la tarda l'equip absolut va aprofitar la trobada per fer el penúltim entrenament abans del duel d'avui. Aquest matí es tornaran a entrenar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)