Atletisme

Alemanya exhibeix múscul

Atletisme. El conjunt germànic recupera el títol de l'europeu de seleccions i l'equip espanyol acaba vuitè després de flirtejar amb les places de descens

El combinat alemany va exhibir múscul en la segona jornada del campionat d'Europa de seleccions i va refermar el seu lideratge per recuperar el tro continental després de tres títols consecutius de Rússia, que ahir es va haver de conformar amb el segon lloc a l'estadi d'Eintracht de Brunsvic. França va assolir la tercera posició amb només dos punts de marge respecte de Polònia i Espanya va mantenir el vuitè lloc, tot i que per moments va ser al llindar del precipici i va patir més del compte per eludir les tres places de descens.

L'equip germànic va millorar els registres de la jornada inaugural i, ahir, va obtenir fins a set victòries parcials, destacant el ple en els quatre concursos de llançaments: el de disc i el de javelina masculina, amb Robert Harting (67,42) i Andreas Hoffman (86,13), i el de pes i el de martell femenins, amb Cristina Schwanitz (19,43) i Betty Heidler (74,63). La selecció russa va demostrar el seu potencial en algunes proves tècniques –Shubenkov en 110 m tanques (13.20), Fyodorov en triple (16,95) i Kuchina en alçada (1,95)–, però no va ser suficient per superar el conjunt amfitrió, que es va créixer amb el suport dels seus aficionats.

Lavillenie i els catalans

Un dels atractius del campionat era veure en acció el francès Renaud Lavillenie, un dels grans referents de l'atletisme europeu. El recordista mundial de salt de perxa en pista coberta (6,16 m) va complir els pronòstics, però no va poder passar de 5,62 m. El vent, a ratxes i canviant de direcció, va tornar a ser el principal enemic per a una prova de l'exigència tècnica de la perxa. En aquest concurs, va debutar el jove santcugatenc de 21 anys Dídac Salas, que va complir amb un setè lloc i un vol de 5,22 m. Tres atletes es van quedar sense puntuar. Si Salas debutava en aquest encontre de seleccions, l'atleta de Torredembarra Berta Castells competia per tretzena vegada en el campionat. Castells també va ocupar el setè lloc, la posició que més o menys li pertocava per marca, i va acreditar un millor intent de 66,71 m, a poc més d'un metre de la mínima per a l'europeu de Zuric (68,00 m). Estela Garcia, onzena dissabte en els 100 m, tampoc va oferir la seva millor versió en els 200 m i va repetir l'onzena plaça, amb 24.40.

Per seleccions
1r Alemanya
371
2n Rússia
359,5
3r França
295
4t Polònia
293
5è Gran Bretanya
281,5
6è Ucraïna
273
7è Itàlia
239,5
8è Espanya
220,5
9è Suècia
213
10è Holanda
209
11è República Txeca
208,5
12è Turquia
138,5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)