Més esport

Font, campió del món júnior

Surf d'estel. Revalida el títol de la modalitat d'estil lliure en l'últim any en la categoria. Tres catalans més obtenen subcampionats

En un mar amb onades de 3 metres i forts corrents, el català Noè Font va guanyar ahir el campionat del món júnior de surf d'estel en la modalitat d'estil lliure en la categoria de 15 i 16 anys. Font, en el seu darrer any com a júnior, ha revalidat el títol que ja va obtenir el 2013 superant el polonès Denis Zurik.

També es va confirmar el títol de 12 a 14 anys, que va aconseguir el britànic Tom Bridges, l'últim d'una nissaga de tres surfistes, que va fer bons els pronòstics i també va revalidar el títol amb un nivell competitiu que no desentonaria en el campionat del món sènior. Rere seu va acabar el català Christian Tió.

En les altres tres categories, l'espanyola Claudia León (menys de 13 anys), l'holandesa Vera Klabbers (de 14 a 16 anys) i l'egipci Karim Mahmoud (menys de 12 anys) van rubricar els títols que ja havien encarrilat quan es van imposar en les eliminatòries simples. En les finals dobles també van dominar. León va acabar davant de la catalana Nina Font; la francesa Léa Ademi va ser subcampiona en 14-16 anys, i el català Joan Mir també va obtenir el subcampionat en menys de 12 anys.

En el campionat hi han participat 46 joves de 8 a 16 anys de 18 països d'arreu del món. Un a un els participants s'han anat eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)