Més esport

Arnau Julià fa els 11 cims en 28 hores

Curses de muntanya. El corredor assoleix el repte de pujar els cims de més de 3.000 metres del país

Arnau Julià va pujar ahir a les quatre el Rodó de Canalbona (3.004), 28 hores després d'haver iniciat el repte de pujar a peu els onze cims de més de 3.000 metres d'altitud de Catalunya.

Julià havia pujat dimecres cinc dels onze cims, els de la vall d'Aran i l'Alta Ribagorça: el Molières, els tres de la cresta del Besiberri i, a última hora, el Comalesbienes. Després, el campió de la TDS el 2013 va completar l'enllaç cap al Pallars Sobirà de nit i, al migdia, va fer el sisè cim, el Pic de Sotllo (3.072). El setè va ser el Montcalm (3.079), a les 12.40 h. i, després, va pujar el Verdaguer (3129 m), la Pica d'Estats (3143 m) i la Punta Gabarró en un espai de temps de només 15 minuts –eren les 13.35 h.– aprofitant que es troben en la mateixa cresta.

El corredor d'Anglès, que en un primer moment s'havia plantejat el repte per fer-lo en 48 hores i, després, en 24, va tancar el recorregut al Canalbona. Tant Julià com el patrocinador, els Laboratoris Ferrer –Omegafort donava nom al repte–, van animar a atletes professionals i amateurs, a seguir el recorregut que havia marcat i que es va poder seguir en directe mitjançant la localització del seu GPS.

La copa del món, a les Dolomites

l'e

La selecció catalana de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya participa a la copa del món que es disputa a les Dolomites. Avui es corre el quilòmetre vertical, amb 2,5 quilòmetres de recorregut amb Nil i Oriol Cardona, Alba Xandri i Joan Freixa. Els germans Cardona –segon i tercer a l'Olla de Núria diumenge– Marc Pinsach –guanyador per tercer any seguit–, Pere Rullan, Pere Aurell, Jessed Hernández, Just Sociats, Laia Andreu i Anna Comet corren
diumenge la Dolomites SkyRace, de 22 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell. També serà a Canazei el cerdà Kilian Jornet, que en l'edició de l'any passat va establir en 32:43 i 2h0011 el rècord de les dues curses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)