Ciclisme

Joan II l'ambaixador

Llordella és segon a la cursa per etapes de Colorado

És la tercera que tenia aquest any, després de Trans Andes (segon) i Cape Epic (dotzè)

“És a Breckenridge, a 3.000 metres. Condiciona força la cursa”, apuntava el campdevanolenc

Joan Llordella (Buff Pro Team) va decidir fer un canvi en la seva carrera l'any passat, després de guanyar la Transpyr fent parella amb Pau Zamora. A partir d'aquest 2014, les curses per etapes passaven a ser la prioritat del seu calendari, deixant a un costat les proves d'XC, de les quals havia estat un dominador, sobretot a les comarques gironines (copa Girona, Open Tàctic). No les ha deixat, perquè aquest any ha guanyat, per exemple, l'Open Scott Marathon als Hostalets de Pierola i, és clar, la Tramun, la cursa dels corriols per excel·lència de Fidel Freixes i el Fornells BTT –n'ha guanyat les tres últimes edicions–. Ja havia fet, també, curses per etapes abans, com la Titan Desert o la mateixa Cape Epic, en què aquest 2014 va obtenir un dels seus millors resultats, amb un dotzè lloc amb Pau Zamora.

Colorado

Als Estats Units, el campdevanolenc va anar-hi a disputar la general individual, com a la Trans Andes de Xile el mes de gener –va ser segon–. La Breck Epic es va disputar des de diumenge passat fins a abans-d'ahir i té una peculiaritat que Llordella va explicar un cop acabada, també en segon lloc: “La cursa es corre a Breckenridge, un poble estació d'esquí que està a 3.000 metres d'altitud. És un factor que condiciona per força la cursa, perquè els que hi estan aclimatats ho tenen més bé. Són sis etapes, no gaire llargues, perquè tenen entre 48 i 70 quilòmetres, però la gran majoria del recorregut són corriols molt treballats i molt tècnics. També hem passat dos colls a 3.800 metres, amb unes vistes increïbles.” Llordella va acabar a 24 minuts –13 els va cedir en la primera etapa– del vencedor, Alex Grant (Cannondale), i amb 7 minuts sobre el tercer. “Hi havia uns quants corredors professionals d'aquí i un japonès, tots amb un bon nivell. M'ha sorprès sobretot el seu nivell tècnic: tenia serioses dificultats per seguir-los baixant. En la primera etapa vaig ser cinquè i vaig patir molt per l'altura. Anava superofegat”, recorda l'ambaixador, que després va mostrar el seu nivell. “El segon dia ja em vaig trobar molt millor: vaig guanyar. S'ha de dir, però, que anava tercer i es van perdre. També, el japonès va caure i se'l van endur en llitera. En la tercera, la quarta i la cinquena vaig ser segon, darrere el líder, que s ha mostrat intractable i, en l'última, cinquè amb problemes amb el fre de darrere”, valorava Llordella, molt content.

El Buff Pro
La formació catalana va desplaçar a la Breck Epic el mateix equip que a la Trans Andes. A més de Llordella, segon en les dues curses al continent americà, al gener i aquest agost, Pau Zamora i Antonio Ortiz, per participar en la categoria de parelles (es van endur el triomf), i David Rovira en màster (va ser quart).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)