Ciclisme

La 100% Tondo, el millor homenatge possible

Ciclisme. La quarta edició de la marxa, en record al ciclista desaparegut en un accident domèstic el 2011, es farà el diumenge 21 en el format habitual

Xavi Tondo va morir als 32 anys, el maig del 2011 i en un desafortunat accident domèstic a Sierra Nevada, on feia una concentració en altitud. Quatre mesos després, al setembre, els seus amics van organitzar la marxa 100% Tondo, la quarta edició de la qual es farà el dia 21 d'aquest mes i amb el mateix format inicial: recorreguts de 68 i 116 quilòmetres amb sortida a Sant Joan les Fonts. La volta curta fins a Banyoles per Besalú i a Olot per Santa Pau. Després, la llarga segueix fins a Vallter 2000, per Capsacosta. Recorreguts gens gratuïts, perquè Tondo feia les sèries a la volta curta i, a la llarga, els test previs a les grans curses.

El Club Ciclista Olot organitza una prova que ja s'ha consolidat en el calendari i que, com a principal novetat per a aquest any, es farà en diumenge. Les tres anteriors edicions van ser en dissabte i, el canvi, està justificat en què hi podrà anar més gent –un miler, cada any, i de moment ja hi ha més de 500 inscrits en una setmana– i que les carreteres estaran menys transitades. L'altra novetat presentada ahir va ser l'obsequi. Com sempre, més enllà del mallot commemoratiu per afegir un gadget útil i pràctic per als participants: un parafang per posar a la bicicleta quan plou –explica el grup d'entrenament que solia sortir amb Tondo, des de la gasolinera de la carretera de Santa Pau, que el solia fer servir i que provocava múltiples bromes, que ell encaixava assegurant la seva utilitat– i un casquet tèrmic per dur sota el casc quan fa fred.

L'organització va afegir que, un any, més hi haurà diversos ciclistes amb passat, present i futur en el món professional. Una oportunitat per als amateurs de compartir carretera amb ells i gaudir d'una jornada de ciclisme al cent per cent. I el millor homenatge possible.

Un parafang per a la bicicleta i un casquet tèrmic, els obsequis d'aquest any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)