Més esport

La nova i potent lliga nacional

Futbol sala. La federació catalana ha reestructurat enguany les seves diferents categories, ha fet un lloc a un gran nombre d'equips lleidatans i s'augura molt bon nivell en la màxima divisió

La nova lliga nacional catalana comença a rodar avui amb la primera jornada de la competició. Després de la reestructuració d'aquest estiu, la màxima divisió de la federació catalana de futbol sala passa a ser de setze equips i no tindrà un play-off per decidir campió. L'any passat la competició la formaven dos grups, un de la demarcació de Barcelona i un de Girona, i el guanyador va alçar la copa després de superar una fase final en què jugaven els dos millors equips de cada grup.

Enguany la reformulació de les categories ha deixat una màxima divisió catalana que està per sobre de la primera nacional, els cinc grups de la primera territorial i les quatre lligues de segona. Uns 160 equips de futbol sala d'arreu del territori català.

“En la lliga nacional catalana hi ha els millors equips i s'hi veurà un gran nivell de futbol sala”, augura el president de la federació, Jordi Eduardo. Al parquet hi haurà cares noves, les del Balaguer i l'Alcarràs, els dos equips lleidatans nouvinguts a la màxima divisió. “Van venir una seixantena d'equips de la província de Lleida per demanar-nos poder entrar a la federació i els hem fet un lloc”, explica Eduardo. Per als dos representants de les terres de Ponent, com per a la resta de conjunts, l'objectiu és desbancar del graó més alt del podi l'actual campió de la lliga i de la supercopa catalana, l'Esplais. Un dels principals candidats a fer-ho és el Vilafant, que la temporada passada va aixecar la copa de Catalunya i és finalista de la supercopa. A més, l'Alella és un equip que s'ha de tenir molt en compte, i la Garriga, que ha fitxat diversos jugadors de nivell, també vol donar guerra a la nova i potent lliga nacional catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)