Més esport

Rubèn López arriba en plenitud a la cita de Nanning

Gimnàstica artística. El gimnasta vallesà exercirà de líder de l'equip espanyol en el mundial amb el repte d'acabar entre els dotze primers de la general i d'accedir a la final de paral·leles

Flamant campió de la copa i del campionat d'Espanya, el ripolletenc Rubèn López (CG Sant Boi) lidera la selecció estatal en un mundial de Nanning (la Xina) de transició. La cita xinesa calibrarà el potencial del combinat espanyol amb vista al decisiu mundial del curs vinent, classificatori per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. Tot i els seus 23 anys, el gimnasta català serà un dels grans referents d'un combinat estatal minvat per les baixes per lesió de Fabián González, Néstor Abad i Christian Bazan. De fet, el vallesà és, juntament amb el gimnasta d'Elx Isaac Botella, l'únic component de l'equip amb experiència mundialista. Completen la convocatòria el canari Rayderley Zapata, els madrilenys Alberto Tallón i Roberto Álvarez, i els mallorquins Julián Pérez i Adrià Vera.

El gimnasta del CG Sant Boi ja fa un temps que va abandonar la Residència Blume de Madrid per tornar a entrenar-se al CAR de Sant Cugat a les ordres de Miquel Ángel Rubio, però en cap cas considera que hagi suposat un pas enrere en la seva carrera. “Al contrari. Penso que m'ha ajudat i després d'haver acabat els estudis d'INEF crec que em trobo més fort i en forma que mai. Es pot dir que estic en la meva plenitud”, destaca el vallesà, que ja va competir en els Jocs Olímpics de Londres. En aquest sentit, Rubèn López afronta el seu segon mundial –el 2011 ja va participar en el de Tòquio– amb un doble objectiu: “Intentaré classificar-me entre els dotze primers del concurs general i guanyar-me un lloc en la final de paral·leles.” Amb una selecció de circumstàncies, el català considera que el combinat espanyol hauria d'acabar entre les 24 primeres. En tot cas, no serà fins al curs vinent, en què es posaran en joc les primeres places olímpiques. A Nanning i després de dues jornades d'entrenaments, la fase de qualificació es disputarà entre demà i diumenge, i a partir de dimarts començaran les sessions de finals amb els equips (dia 7), el concurs general (10), amb els 24 millors, i per aparells (11 i 12).

Laura Gamell, en espera del debut

A diferència de Rubèn López, amb una àmplia experiència internacional, Laura Gamell, de només 16 anys, farà a Nanning el seu debut internacional en un gran campionat absolut. La catalana ja va ser convocada el mes de maig per a l'europeu de Sofia, però es va lesionar en l'escalfament, just abans de competir en l'exercici de terra. El seu primer objectiu, per tant, és estrenar-se en el campionat. “Fins al dia abans de l'inici de la competició no sabré si surto en algun aparell i en quin seria”, va explicar abans de volar a la Xina, on va aterrar divendres. Gamell (CG Terrassa) va començar en la gimnàstica als 5 anys i als 12 es va traslladar al CAR de Sant Cugat. Ara fa una temporada que es prepara a la Blume de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)