El Bordils jugarà la seva pròpia lliga de campions
Handbol. En dues setmanes l'equip se les haurà amb tres històrics de l'handbol europeu: el Valladolid, el Torrelavega, antic Teka, i el Bidasoa
El calendari de la divisió de plata d'handbol ha estat capritxós i el Bordils afrontarà els propers 15 dies tres duels contra dos antics campions d'Europa: els llegendaris Bidasoa i Cantàbria i un campió de la Recopa, el Valladolid. Entremig, a més, rebrà un dels equips més en forma de l'Asobal, el Benidorm –22 d'octubre, a les 9– en la segona eliminatòria de la copa del Rei. Quinze dies de bogeria que l'equip afronta amb la màxima il·lusió després de l'emotiu triomf de dissabte passat contra l'Alcobendas.
El primer rival d'aquest trio d'històrics serà aquest dissabte (a les 8) al Blanc-i-Negre, el Valladolid, que també és el que té més nivell. Els problemes econòmics de l'antiga Societat Anònima Esportiva han obligat l'entitat a rebatejar-se com a Balonmano Atlético Valladolid. En la plantilla es mantenen dos històrics de l'handbol espanyol. L'internacional Fernando Hernández, que va ser campió d'Europa amb el Barça de Xesco Espar (2005) jugant en la posició d'extrem, és el líder ofensiu de l'equip. També va ser campió del món amb la selecció espanyola a Tunísia el 2005. Ha jugat més de 100 partits amb la selecció espanyola i abans de fitxar pel Barça ja havia estat campió de la Recopa amb l'Ademar. El seu estat de forma és encara indiscutible. Al Valladolid juga com a lateral i és la primera opció en atac de l'equip. En la plantilla actual també es manté un altre històric del club, José Angel Delgado (40 anys), que va contribuir al principal triomf de l'equip castellà a Europa, la Recopa del 2009, tot just fa cinc anys.
La setmana següent el Bordils visitarà el Torrelavega, successor d'un altre equip històric, el Teka, campió d'Europa el 1994. El club va perdre la categoria el 2008 per no haver entregat els avals que requeria la federació espanyola. Va renéixer de les centres, i amb el nom de Torrelavega, manté la tradició de l'handbol a Cantàbria. Als anys 90, en la seva esplendor, les grans figures de l'equip eren Talant Duixebàev, Mateo Garralda, Mats Olsson, Alberto Urdiales i Mikhail Iakimovitx.
El Bidasoa, que visitarà Bordils el dissabte 25, és el mateix club –sense canvi de noms ni de propietari– que va alçar amb la copa d'Europa el 1995 i el 1996. L'entrenador és un dels jugadors més recordats d'aquells anys, l'extrem internacional Fernando Bolea. A Irun hi van jugar alguns mites de l'handbol europeu, com ara Bogdan Wenta, Tomas Sevensson, Nenad Perunicic, Oleg Kisselev, Patrick Cazal i el porter català Jordi Núñez. Com diu l'entrenador del Bordils, Pau Campos, entre els tres equips es podrien fer “diverses seleccions mundials”.
Nonó, en el Top 5 de golejadors
Un cop s'han jugat les tres primers jornades de la lliga el lateral de Vilabrareix Eduard Nonó és el cinquè màxim golejador del campionat amb 20 gols (6,7 per partit). Un altre jugador català, l'extrem del FC Barcelona B, Víctor Sáez és el màxim canoner amb 25 gols. El veterà Fernando Hernández serà dissabte la principal amenaça contra el Bordils. Amb 41 anys és el jugador més determinant en atac com ho confirma la mitjana de vuit gols per partit que porta.