Handbol

L'aparador de la copa

Handbol. El gran paper contra l'Ademar en els vuitens de final torna a evidenciar la gran tasca de formació del Barça B, dirigit per Toni Gerona

L'aventura del Barça B en la copa va tornar a suposar un magnífic aparador per comprovar la tasca de formació de jugadors que lidera Toni Gerona i que té la Residència Blume com a eix vertebrador. Amb tres títols consecutius a divisió de plata, la competició del KO, com el curs passat, va significar un estímul extra per als joves jugadors que somien militar algun dia en el primer equip del Barça o si més no dedicar-se professionalment a l'handbol. El porter Nacho Biosca va ser dimecres a la Ciutat Esportiva el millor exemple del salt d'aquests jugadors del filial blaugrana a un equip de primera fila. El curs passat va ser un dels herois de la copa, en aturar el penal decisiu que va servir perquè el Barça B eliminés el Naturhouse i accedís als quarts de final. Aquest cop Biosca defensava la porteria de l'Ademar i les 21 aturades van ser determinants perquè l'equip lleonès segellés després d'una pròrroga l'accés a l'eliminatòria següent.

L'endemà del partit a la Ciutat Esportiva, Biosca no va tardar a felicitar els seus excompanys a través de les xarxes socials pel seu “partidàs” i a desitjar-los “molta sort pel que resta de temporada”. Toni Gerona, acostumat a reconstruir un bloc competitiu cada temporada –respecte al curs passat només manté sis jugadors–, valorava molt positivament el fet de retrobar-se amb excomponents del filial –també va destacar Joao, amb sis gols– a aquest nivell: “Ho visc amb molt d'orgull. No només jo, sinó tots els entrenadors de la base pel fet de veure que hi ha jugadors que han treballat amb nosaltres i que ara estan jugant amb equips professionals i disputant competicions europees, com és el cas de l'Ademar i la copa EHF. També és un mirall per a tots els jugadors de la base.” En aquest sentit, Gerona no considera que aquest curs es tracti d'una temporada de transició: “És un any més per continuar treballant amb jugadors joves, perquè després tinguin la possibilitat de fer el salt al nostre primer equip, o si no per nodrir altres equips de la lliga Asobal, com hem fet en les últimes temporades.” El tècnic considera que aquests partits són tota una “experiència vital” per als seus jugadors i que els han de servir per continuar creixent i millorant en la lliga de plata. “Dissabte tenim un partit molt dur a Santander”, va recordar.

Una de les perles del filial blaugrana és l'extrem Víctor Sáez, que contra l'Ademar va marcar onze gols. Després del partit va relativitzar la seva capacitat ofensiva: “Jo només finalitzo. Corro en els contraatacs i això també és mèrit dels meus companys”. El duel contra el conjunt lleonès també va servir per veure en acció Daniel Duixebàev, fill de l'extècnic de l'Atlético de Madrid. Tot i la seva inexperiència i joventut –només té 17 anys–, està dotat d'un físic privilegiat i en el segon temps va evidenciar la seva clarividència, el seu potencial en llançaments de 9 metres i va resultar determinant en la remuntada blaugrana abans de forçar la pròrroga. És la copa, tot un aparador per als joves valors blaugrana.

LES FRASES

És un orgull veure com els jugadors triomfen en altres equips i, per als més joves, un mirall
Toni Gerona
entrenador del fc barcelona B
Sempre hi ha canvis, però som al Barça per millorar, pujar al primer equip o marxar fora
Víctor Sáez
extrem del fc barcelona B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)