Atletisme

Roig, cinquè en la 50a Behobia

Atletisme. La txapela de les noces d'or de la Behobia-Sant Sebastià se la va endur el canari José Carlos Hernández. La cursa va reunir per primera vegada més de 30.000 participants

El català Marc Roig (Laietània) es va haver de conformar ahir amb la cinquena posició en la 50a edició de la clàssica Behobia-Sant Sebastià. Rere el de Sant Pol, que en les dues últimes edicions havia estat segon, va entrar sisè l'igualadí Roger Roca (CERRR). El campió va ser el maratonià canari José Carlos Hernández, que va completar els 20 quilòmetres del recorregut –192 metes de desnivell– en 1h01:37 i es va posar la txapela de les noces d'or. Roig va fer un temps d'1h04:08 i Roca va trigar 1h04:32. El també català Marc Hurtado va ser novè amb 1h06:20. El podi el van completar Pablo Villalobos (1h02:44) i Enrique Fernández (1h02.53). La Behobia va superar per primera vegada la xifra dels 30.000 inscrits, d'entre els quals uns 3.500 van ser catalans. Pel que fa a la pel·lícula de la cursa masculina, el punt d'inflexió va ser l'atac d'Hernández a l'alt de Gaintxurizketa, que li va permetre deixar enrere tant Rafa Iglesias, doble vencedor de la cursa, com Roig. En noies, la campiona va ser una altra maratoniana, Vanessa Veiga, que va creuar la meta en 1h09:58, amb 27 segons de marge sobre la segona classificada.