Ciclisme

L'etapa reina de la Volta tornarà a arribar a la Molina

Ciclisme. L'estació d'esquí de la Cerdanya, que ja va ser decisiva per al triomf de Joaquim Rodríguez en l'edició del 2014, tornarà a ser decisiva el 2015

El final d'etapa a l'estació d'esquí de la Molina es perfila com un dels moments àlgids i decisius de la 95a edició de la Volta Ciclista a Catalunya (23-29 de març), de la qual ahir es va oficialitzar el recorregut. L'estació cerdana, que serà l'escenari del final de la quarta jornada, la reina, ja va ser el punt en què el català Joaquim Rodríguez (Katuixa) va decantar la balança al seu favor l'any passat en aconseguir uns segons valuosíssims sobre Alberto Contador, Nairo Quintana, Tejay van Garderen i Chris Froome que li van permetre vestir de blanc fins al final.

A diferència de la temporada passada, el pilot es plantarà a Alp procedent de Tona (Osona) –l'any passat va partir de Banyoles (Pla de l'Estany)– i recorrent una trentena més de quilòmetres (de 162,9 a 191).

La Volta conserva el perfil de cursa dels últims anys: una vintena de ports puntuables per al premi de la Muntanya (1 de categoria especial, 8 de primera, 2 de segona i 13 de tercera categoria), un quilometratge final de 1.255 quilòmetres i finals per a esprintadors. Calella (Maresme) tornarà a acollir l'inici i el final de la primera etapa, i Barcelona ho farà de l'última. Valls, Girona, Mataró i Alp es mantenen fidels a la cita. I enguany d'altres poblacions recuperen protagonisme després d'anys. Olot (Garrotxa), per exemple, serà el final de la segona etapa, que haurà sortit des de Mataró. Serà la vuitena vegada que el pilot hi arriba i els anteriors vencedors han estat: Joseph Pelletier (1920), Fermín Trueba (1941), Delio Rodríguez (1942), Roberto Poggiali (1965), Ludo Peeters (1983), Marino Alonso (1987) i Laurent Jalabert (1995).

Cervera (Segarra) es retroba amb la Volta després de 82 anys i serà l'inici de la penúltima jornada, amb final a Port Aventura, que també reapareix després del protagonisme que hi va tenir a final dels noranta i principi del nou mil·lenni. Tona, inici del dia decisiu, també havia participat en la Volta amb dues sortides (1920 i 1968) i una arribada (1952).

Barcelona, tal com va passar l'any passat, centra l'atenció de la cloenda. Montjuïc acollirà l'inici i
el final de l'etapa en què es faran set voltes a un
circuit de 6,100 km, que inclourà el pas per l'alt
de Can Valero, de 3a categoria.

24 PORTS

N'hi haurà un d'especial, 8 de primera, 2 de segona i 13 de tercera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)