Més esport

La Cronovallter inicia la temporada a Catalunya

Esquí de muntanya. La prova consistirà en una ascensió fins a l'emblemàtic pic de Bastiments. La FEEC presentarà els seus esquiadors

La Cronovallter-Territori d'Isards reuneix avui l'elit de l'esquí de muntanya català i substitueix la Crononiu –anul·lada a causa de la falta de neu a la Molina– com a escenari de presentació dels diversos equips de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La competició, organitzada per l'Ski Club Camprodon, s'havia de celebrar el 7 de desembre, però les previsions de vents forts van obligar a ajornar-la. Amb aquesta prova es donarà començament a la copa catalana de curses verticals de la FEEC.

Ascensió a Bastiments

En la Cronovallter hi participarà Marc Pinsach, un dels pocs esquiadors de la FEEC que encara no ha participat en cap competició aquesta temporada. La majoria d'ells van debutar el cap de setmana passat en els quilòmetres verticals de Donasan i Cambra d'Ase, amb victòries d'Oriol Cardona i Clàudia Galícia, en el primer, i de Genís Zapater i Clàudia Galícia, en el segon.

La prova d'Ulldeter consistirà en una pujada fins al pic de Bastiments (2.881 m) des de l'inici del telecadira del Xalet. L'ascensió, una de les més clàssiques de l'esquí de muntanya a Catalunya, començarà a les onze del matí i tindrà 4,2 quilòmetres de recorregut i 881 metres de desnivell positiu. També hi haurà un segon recorregut per a les categories júnior femení, cadets i esquiadors populars. En aquest cas, l'inici es farà el mateix lloc, però l'arribada estarà situada a la cafeteria de les Marmotes, el punt més alt de l'estació de Vallter 2000. El recorregut tindrà 2,6 quilòmetres i 480 metres de desnivell positiu.

A la una del migdia, a la cafeteria de les Marmotes, tindrà lloc el lliurament de premis i, tot seguit, es farà una fotografia amb els esquiadors de la selecció catalana i del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de la FEEC. Després de dinar, a les quatre de la tarda, la FEEC presentarà la nova temporada d'esquí de muntanya, amb la participació dels tècnics i els esportistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)