Tennis

Favorits al poder

Obert d'Austràlia. Nadal (3) fa pujar la seva cotització amb un triomf net contra Anderson i ja és a quarts de final. Murray va serrar les dents amb Dimitrov i Berdych va escombrar Tomic

Els favorits no van consentir cap sorpresa en la primera jornada de vuitens de l'obert d'Austràlia, amb Rafa Nadal (3) molt sòlid al capdavant i amb Andy Murray (6) passant una prova de foc contra el búlgar Grigor Dimitrov (10). El partit de pronòstic més incert era el que enfrontava el jove australià de 19 anys Nick Kyrgios i el veterà italià Andreas Seppi, que en l'eliminatòria anterior va cometre la gosadia de fer fora Roger Federer (2).L'emergent ídol local va reiterar la seva qualitat i va afegir una nova fita al seu encara curt full de serveis superant el transalpí en un partit duríssim per 5-7, 4-6, 6-3, 7-6 (5) i 8-6, una remuntada estratosfèrica que va fer embogir el public aussie. El pròxim escull de Kyrgios, que l'any passat va escombrar Nadal a Wimbledon, serà Murray, paraules majors.

L'escocès va saber contenir la innegable efervescència de Dimitrov per 6-4, 6-7 (5), 6-3 i 7-5 en un duel en què el servei va ser un valor volàtil: 11 breaks –7 a favor del britànic en 19 oportunitats–. El búlgar va connectar més cops guanyadors –46 per 42– però va desequilibrar desfavorablement la balança amb 51 errors no forçats pels més mesurats 35 del rival.

El balear agafa ritme

Estava clar que Nadal aniria adquirint més perillositat a mesura que avancés el torneig perquè li faltava ritme després d'un 2014 farcit de lesions. Un cop superada la prova de foc de la segona eliminatòria contra el nord-americà Tim Smyczek en què el balear, deshidratat, va estar a punt de tirar la tovallola a causa de la calor, ara sembla veritablement enfortit. El finalista de l'any passat es va desfer amb autoritat del canoner sud-africà de 2,03 m Kevin Anderson (14) per 7-5, 6-1 i 6-4 en un partit que es va endolcir a partir del segon set. Nadal va tenir sis oportunitats per trencar el servei del rival i el va esmicolar en quatre ocasions, una gran eficàcia que el va catapultar. Per contra, va salvar les sis pilotes de break de què va disposar Anderson, totes en el primer set, una circumstància que va descentrar el sud-africà. El balear, a més, va pujar a la xarxa amb un grau d'efectivitat molt alt (16/18) perquè vasaber seleccionar molt bé les oportunitats. El rival del manacorí serà el txec Tomas Berdych, que va tallar de soca-rel l'aventura de l'australià Bernard Tomic per 6-2, 7-6 (3) i 6-2 i que ha iniciat el curs amb empenta.

LA DADA

Nadal va salvar 6 pilotes de ‘break' en el primer set i això va ofuscar Anderson
Homes. Vuitens de final
(3) Nadal - (14) Anderson
7-5, 6-1, 6-4
(6) Murray - (10) Dimitrov
6-4, 6-7, 6-3, 7-5
(7) Berdych - Tomic
6-2, 7-6, 6-2
Kyrgios - Seppi
5-7, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6
Dones. Vuitens de final
(2) Xaràpova- (21) Peng
6-3, 6-0
(3) Halep - Wickmayer
6-4, 6-2
(7) Bouchard - Begu
6-1, 5-7, 6-2
(10) Makarova - Goerges
6-3, 6-2

LA PROESA LOCAL

Kyrgios va remuntar dos sets contra Seppi, el botxí de Federer
Rod Laver Arena. 01 h (matinada passada)
(11) Dominika Cibulkova - Vict. Azarenka
(1) S. Williams-(24) Garbiñe Muguruza
(9) David Ferrer - (5) Kei Nishikori
Roda Laver Arena. 09 h
(18) Venus Williams - (6) Agn. Radwanska
(1) Novak Djokovic - Gilles Muller
Margaret Court Arena. 01 h
(4) Stan Wawrinka - G. García López
Madison Keys - Madison Brengle
Hisense Arena. 07 h
(12) Feliciano lópez - (8) Milos Raonic

Xaràpova i Halep, contundents

En el quadre femení, si fa no fa el mateix. Les favorites van fer la feina amb eficàcia i es van plantar a quarts sense grans problemes. La russa Maria Xaràpova (2), per exemple, li va endossar un 6-3, 6-0 a la tennista xinesa Shuai Peng (21). L'aspirant a recuperar el tron mundial es trobarà ara la jove i prometedora canadenca Eugenie Bouchard (7), que l'any passat ja va deixar clar que és una de les tennistes que proposen amb arguments el relleu generacional. Bouchard va eliminar la romanesa Irina-Camelia Begu per 6-1, 5-7 i 6-2. Una altra romanesa, Simona Halep (3) –a la imatge–, no en va tenir ni per començar contra la belga Yanina Wickmayer i es va imposar per un clar 6-4 i 6-2. En el creuament de quarts se les haurà amb la russa Ekaterina Makarova (10), una jugadora molt perillosa que no va tenir contemplacions amb l'alemanya Julia Goerges (6-3 i 6-2).

Debut victoriós d'Aliona Bolsova

La palafrugellenca Aliona Bolsova (4) va debutar amb triomf en la primera eliminatòria del quadre júnior. Bolsova va derrotar l'australiana Anja Dokic per 7-6 (3) i 6-3 en un partit igualat que es va resoldre gràcies a un trencament favorable de la catalana en la segona mànega. En la primera, totes dues havien trencat dos cops el servei rival. Bolsova jugarà la segona eliminatòria contra la francesa Margot Yerolimos. En el quadre masculí, el tennista de Roses Eduard Güell va perdre dissabte en la primera eliminatòria contra el rus Aleksandar Bublik per 6-7 (2), 6-1 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)