Més esport

La muntanya farà “putrum-putrum”

Curses de muntanya. Tot a punt per a la quarta edició del Trail de Rocacorba, diumenge amb 1.200 corredors

“Hi ha molt nivell. És una cursa consolidada i en què ve molta gent de fora a córrer. A més, és la primera de l'any que la gent s'agafa una mica seriosament, que no estan al cent per cent però sí que la focalitzen”, deia ahir el director de Klassmark, l'organitzador de la quarta edició del Trail de Rocacorba, que diumenge tindrà 1.200 corredors entre les tres distàncies (30, 20 i 12 quilòmetres), que, per segon any, es fan de dia –les dues primeres van ser nocturnes–. Tot un repte, també pel que fa a logística, organitzar i encabir la infraestructura que requereix una prova d'aquestes característiques a la zona esportiva de Canet d'Adri, lloc de sortida i arribada de les tres curses.

El ferro

Gerard Morales va tenir un accident fa quinze dies mentre s'entrenava en bicicleta. I serà l'única baixa del cartell de la prova trail, de 30 quilòmetres, on hi haurà Toti Bes, Pau Campell, Ernest Ausiró, Àngela Castelló, David Coma, Mònica Isern, Marc Carós, Jaume Folguera, Eugènia Miró i Adrià Canimàs. Són 1.700 metres de desnivell positiu acumulat i el 90 per cent del recorregut, que passa per Rocacorba, Golany, Collet i Velers, de corriol; marca de la casa.

La cursa exprés serà la primera a obrir foc, amb el santuari de Rocacorba (925 metres) com a únic punt de referència d'un recorregut de 20 quilòmetres, el 80 per cent de corriol, i 800 metres de desnivell positiu acumulat. A les 10 h, i quan la muntanya ja estigui tremolant –el trail comença a les 9.30–, es donarà el tret de sortida de la cursa de 12 quilòmetres, que arriba fins al puig d'Adri i la masia Dorotea (415 metres), i que transcorre gairebé sempre per pista i amb 350 metres de desnivell positiu acumulat.

Entrega dorsals exprés
7.30 - 8.15
Sortida exprés
8.45
Entrega dorsals ‘trail'
8.00 - 9.00
Sortida ‘trail'
9.30
Entrega dorsals 12 km
9.00 - 9.45
Sortida 12 km
10.00
Arribada primer corredor exprés
10.15
Arribada primer 12 km
10.45
Arribada primer ‘trail'
12.30
Entrega premis
13.30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)