Handbol

L'hora de canviar el guió

Handbol. Joan Cañellas considera que l'equip espanyol arriba a les semifinals del mundial en un moment idoni per revertir la dinàmica negativa amb la França de Nikola Karabatic

Joan Cañellas, l'home de moda de la selecció espanyola d'handbol, es referia ahir al duel de semifinals contra França (a les set per Teledeporte) com “el moment idoni per canviar el decurs de la història”. Sobre la pista del futurista Lusail Hall de Doha saltaran alguns dels protagonistes dels tres últims títols mundials, aconseguits per la selecció francesa (2009 i 2011) i espanyola (2013) en una final anticipada del campionat.

Probablement, nom per nom, Les Experts, liderats pel millor jugador del món, el blaugrana Nikola Karabatic, són superiors, però el conjunt hispà arriba a la cita reforçat moralment després de l'agònica victòria contra Dinamarca (24-25), una altra de les grans favorites al torneig. “Tenim gent molt important a l'equip que està en un moment molt bo de la seva carrera. Cada vegada tenim les coses més clares en els moments importants, com es va demostrar contra Dinamarca, i penso que és bon moment per canviar la dinàmica negativa amb França. Alguna vegada hauran de perdre”, va destacar Cañellas amb referència a les últimes derrotes contra l'equip francès, les semifinals de l'europeu (30-27) i en els quarts de finals dels Jocs Olímpics de Londres (22-23).

El tècnic espanyol Manolo Cadenas refermava també la idea d'un dels grans referents de la seva selecció: “Karabatic és el millor del món i Omeyer, un dels millors porters, però nosaltres som un equip que encara que no disposem de jugadors d'aquest nivell extrem formem un grup que pot aconseguir la victòria.”

Com en altres campionats, la selecció francesa ha anat de menys a més i quan arriba a la fase decisiva sempre són en la pugna per les medalles. “Sempre es diu que si no arriba igual que altres temporades, però quan arriba l'hora de la veritat ningú els pot plantar cara. Sembla que sempre hagi de guanyar França, però nosaltres estem preparats mentalment per revertir la història i començar a escriure la nostra”, subratlla Cañellas.

Nikola Karabatic vaticina que el duel serà dur i igualat com en els últims precedents entre les dues seleccions. “El seu punt fort és la defensa. Han demostrat una gran qualitat des de l'inici del mundial amb Viran Morros i Gedeón Guardiola en l'eix de la defensa. A més, Gonzalo està parant molt bé i en atac Entrerríos, Valero, Maqueda i Cañellas també estan jugant molt bé”, va destacar el blaugrana. El lateral treu importància a les victòries franceses en els últims precedents i subratlla: “Són partits molt igualats perquè els dos equips ens coneixem molt bé. La diferència serà en els petits detalls i s'haurà d'estar molt concentrat des del principi.”

Són partits molt igualats perquè els dos equips ens coneixem molt bé. El seu punt fort és la defensa
Nikola Karabatic
lateral de la selecció francesa
Els precedents no importen. Quan comenci el partit les possibilitats estaran al 50 per cent
Claude Onesta
seleccionador de frança
Penso que tenim més força i més alternatives en el joc que quan vam disputar l'europeu
Manolo Cadenas
seleccionador espanyol
Tenim gent molt important a l'equip que arriba en un moment molt bo de la seva carrera
Joan Cañellas
lateral de l'equip espanyol

Valero, pluja d'elogis a Qatar

Si el duel en la penúltima volta entre França i Espanya –sis títols mundials entre les dues seleccions– era més o menys previsible, la primera semifinal entre Qatar i Polònia (16.30h), sobretot per la presència del conjunt amfitrió, ha trencat tots els pronòstics. Ahir en els mitjans qatarians Valero Rivera era el focus de tots els elogis per l'espectacular transformació que ha experimentat la seva selecció en menys de dos anys. El tècnic català ha convertit el combinat asiàtic en tot un exemple de competitivitat i de rigor defensiu que ni una selecció del potencial d'Alemanya va poder desballestar (26-24). L'altra semifinalista, Polònia, ja és més habitual que lluiti per les places d'honor i contra Croàcia va fer un pas endavant (21-23) gràcies, sobretot, a la imponent actuació del seu porter, Slawomir Szmal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)