Atletisme

Mechaal s'estrena en cros

Atletisme. Un fort atac en l'última volta va donar el primer títol català de l'especialitat al migfondista palamosí davant de Carles Castillejo i Ilias Fifa

Amb els primers deures fets en pista coberta, amb les mínimes europees en 1.500 i 3.000 m a la butxaca, Adel Mechaal (AA Palamós) va voler aprofitar el seu moment dolç de forma per fer un parèntesi en la campanya indoor i estrenar el seu palmarès en el campionat de Catalunya de cros a Mataró. Un fort atac en l'última volta va posar fi a la resistència d'Ilias Fifa (FC Barcelona), el defensor del títol, i Carles Castillejo (Adidas), l'atleta que encapçala l'historial del campionat, amb nou victòries.

Castillejo, tota una institució en l'especialitat, va activar la gambada en la primera de les quatre voltes grans al circuit del Camí dels Contrabandistes, dibuixat pel GA Lluïsos Mataró. El ritme imposat pel fondista de Rubí va fer una primera selecció d'una dotzena de corredors. En els dos girs següents, però, la marxa es va alentir, tot i algunes petites estrebades. L'atonia de la prova es va trencar en la quarta volta, en què es van desplegar totes les hostilitats. Van ser 2,5 km molt moguts. Mechaal, convençut de les seves forces, va ser el primer d'atacar. Castillejo li va prendre el relleu, però va anar afluixant i es va despenjar a causa de les envestides del mateix Mechaal, d'Oughzif i Fifa. El palamosí marxava directe a la victòria i Castillejo, que per moments es veia fora del podi, va jugar la seva última carta i es va situar al mateix nivell de Fifa, amb alguns problemes als isquiotibials de la cama esquerra. Oughzif va ser la víctima de la pugna entre els dos últims campions, i es va haver de conformar amb el quart lloc. Castillejo, en canvi, va poder gaudir de la recta d'arribada gairebé com si es tractés del triomf. “De les dotze últimes participacions, he aconseguit nou títols i tres segons llocs”, va destacar el fondista de l'Adidas.

Els honors del campió, però, van ser per a Mechaal. “Estic en molt bon moment de forma. M'he sentit molt a gust corrent i en l'última volta, amb 2,5 km fins al final, he vist que no podia deixar escapar l'oportunitat”, va explicar l'empordanès.

La pugna pel títol femení es va resoldre més clarament a favor de la sabadellenca Lídia Rodríguez (Santutxu), que va evidenciar ser la més forta i va avantatjar en 21 segons la seva companya de club Gema Barrachina. “M'estic trobant molt bé a l'hora d'entrenar-me i això es reflecteix en la competició”, va comentar Rodríguez, que va revalidar el triomf de Caldes de Malavella i no amaga que lluitarà per obtenir el seu primer títol estatal. Rere Fatima El Aouja, que no puntuava per al campionat, va completar el podi Marta Galimany, davant de dues dames de l'atletisme català, Natàlia Rodríguez i Judit Pla.

Homes (10.340 m)
1r A. Mechaal (AA Palamós)
31:19
2n C. Castillejo (Adidas)
31:27
3r I. Fifa (FC Barcelona)
31:30
4t O. Oughzif (AA Catalunya)
31:34
5è M. Benhmbarka (AAC)
31:41
6è A. Merzougui (FCB)
32:02
7è M. Ait (Cornellà At.)
32:11
8è A. Mullera (Lloret la Selva)
32:15
Dones (6.560 m)
1a L. Rodríguez (Santutxu)
22:56
2a G. Barrachina (Santutxu)
23:17
3a F. Aouja (Montornès)
23:30 (f.c.)
4a M. Galimany (FC Barcelona)
23:43
5a N. Rodríguez (FC Barcelona)
23:57
6a J. Pla (Santutxu)
24:08
7a M. Ortíz (AA Catalunya)
24:18
8a M. Mas (Montornès)
24:22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)