Handbol

“S'ha de fer un esforç perquè Karabatic continuï al Barça”

Lliga de campions. Xavi Pascual està convençut que la directiva mourà fitxa perquè l'astre francès aposti per seguir a l'equip blaugrana, i troba normal que altres clubs el vulguin fitxar

El FC Barcelona afronta demà al Palau un partit decisiu contra el Kolding (19.15 h) per segellar el lideratge de la fase de grups de la lliga de campions, però un dels temes candents de l'actualitat blaugrana és el futur d'una de les seves naus capitanes, Nikola Karabatic. Ahir el tècnic Xavi Pascual va voler enviar un missatge de tranquil·litat i de normalitat sobre l'oferta que ha rebut l'astre francès per part del París Saint-Germain. “Karabatic té contracte en vigor, i això ja hauria de tancar molts dubtes. En Niko és el millor jugador del món i, per tant, que el PSG, l'equip econòmicament més potent del món, el Kiel o el Kielce li vulgui fer una oferta és ben normal. Ell mateix va recordar que nosaltres el vam voler fitxar quan estava al Kiel”, va dir, d'entrada, el preparador català. La clàusula de rescissió de contracte de l'estrella francesa és de dos milions d'euros.

Niko i Cañellas, nominats

El club blaugrana sabia que Karabatic es reuniria amb dirigents del PSG el cap de setmana passat, i el jugador ha de veure clar que per al club català la seva continuïtat és la prioritat número u, tal com va assegurar dijous la directiva responsable de la secció d'handbol, Susana Monje. En breu, doncs, hi haurà reunions per tractar d'una millora del contracte del considerat millor jugador del món. De fet, ahir la Federació Internacional d'Handbol (IHF) va donar a conèixer els nominats a millor jugador del 2014 i el blaugrana figura entre els finalistes, juntament amb el català Joan Cañellas, el francès Thierry Omeyer, el danès Mikkel Hansen i el croat Domagoj Duvnjak.

Dit això, Pascual va fer ahir tota una declaració d'intencions sobre el primera línia francès: “Espero que segueixi amb nosaltres. En Niko és un jugador importantíssim per a nosaltres i ho està demostrant des que va arribar. Té el respecte de tothom. La gent l'estima i ell se sent estimat.” I va afegir: “Ell ja ha dit que vol continuar a Barcelona, però tots sabem el que hi ha en l'esport. Hem d'intentar que continuï com més còmode millor.” En aquest sentit, està convençut que la directiva blaugrana mourà fitxa. “El Barça ha de fer un esforç perquè en Niko continuï amb nosaltres. I és el que farà”, va sentenciar. Amb tot, l'última paraula sempre la té el jugador. “En Niko és prou gran i madur per saber valorar les alternatives. Sap el que hi ha a Barcelona i com es treballa, però ell no deixa de ser francès. Estic convençut que seguirà.”

Més enllà del futur de Karabatic, Pascual va deixar clar que el club té molt definides les directrius a seguir, i va posar com a exemple la renovació de Kiril Lazarov. “Kiro és un professional excel·lent. S'ha renovat ell mateix amb la seva feina”, va sentenciar.

LA FRASE

En Niko és un jugador importantíssim per a nosaltres. Té el respecte de tothom i ell se sent estimat
Xavi Pascual

Bauhaus obre les portes a l'Asobal

El tècnic del Barça, Xavi Pascual, acompanyat de Víctor Tomàs i Jesper Noddesbo, i l'entrenador del BM Granollers, Carlos Viver, amb Adrià Figueras i Juan del Arco, van visitar la seu de Bauhaus, el nou patrocinador d'Asobal, a la capital catalana. També hi van ser Eduard Coll, president d'Asobal, i Bart Ginneberge, de Bauhaus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)