Ciclisme

Jordi Simon, en un any clau per al seu futur

Ciclisme. El de Navàs aspira a ser el líder del Team Ecuador en la seva segona temporada a l'equip que patrocina el govern del país sud-americà

El ciclista de Navàs Jordi Simon va viatjar ahir cap a Quito per participar en la presentació oficial del seu equip professional, el Team Ecuador, que es farà el dia 19. És la segona temporada del català en un dels millors equips sud-americans. Al seu costat hi haurà dos ciclistes catalans més, Isaac Carbonell i el veterà Jaume Rovira, així com el director, Domènec Carbonell. A la plantilla hi ha els deu millors ciclistes de l'Equador.

“Passarem una setmana a Quito. A banda de la presentació i dels actes promocionals, tenim previst entrenar-nos intensament i aclimatar-nos als 2.800 m d'altitud i al canvi de temperatura, perquè allà estarem a més de 20 graus.” Simon, de 24 anys, es va erigir en el líder de l'equip en moltes proves la temporada passada. El seu millor moment de forma va arribar en la volta a la Savoia, on es va endur dos triomfs d'etapa i la classificació de la muntanya. També va triomfar en la regularitat en el Gran Premi Agostinho i el gran premi de la muntanya en la Volta a Ain. L'equip, que ha perdut un dels seus patrocinadors principals (Movistar), té el suport del govern del país.

En la primera presa de contacte amb la direcció de l'equip i els corredors es fixarà el calendari i es marcaran els objectius de l'equip i de cadascun dels corredors. “Tinc al davant una temporada plena d'il·lusions i entusiasme. Confio que sigui un any clau en la meva trajectòria, i per això hauré d'aprofitar cada oportunitat en cada cursa que disputi.”

El Team Ecuador forma part de la tercera categoria professional de la Unió Ciclista Internacional (continental) fet que li permet disputar totes les proves d'aquesta categoria en el calendari europeu i americà, a banda de les invitacions que pugui rebre de les curses de categories superiors.

EL 2015

“Hauré d'aprofitar totes les oportunitats en totes les curses”

Prades, amb el Caja Rural

Aquests dies se succeeixen les presentacions dels equips ciclistes. Dijous, a Burlada (Navarra), va ser el torn del Caja Rural, un equip que ha perdut la seva principal figura, Luis León (Astana), però que s'ha renovat amb joves promeses. Un dels que afronta el 2015 amb més ambició és Eduard Prades (Alcanar, 1987), que el 2012 va conquerir la copa d'Espanya sub-23. El 2013 i el 2014 va córrer a Portugal, on es va fer un nom amb triomfs de prestigi en el trofeu Joaquim Agostinho i en la Volta a l'Alentejo. A l'equip navarrès tindrà l'oportunitat de lluitar per ser convocat per a la Vuelta a Espanya, el gran objectiu de l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)